מרק עדשים של עומר מילר
מרק עדשים של עומר מילר במתכון למרק עדשים שחורות, שיני שום, עלי דפנה, וכמון שאוכלים מתובל עם קרם פרש. תענוג חורפי. למתכון המלא בוואלה! אוכל >>>
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3כפותשמן זית
- 1בצל גדול, קצוץ
- 2גזרים בינונים, קצוצים
- 3שיני שום
- 1כוסעדשים שחורות
- 3עלי דפנה
- 1כףכמון
- 2ליטריםמים (או ציר ירקות)
- 1כוספטרוזיליה קצוצה (אפשר לשלב גם כוסברה ונענע עם הפטרוזיליה)
להגשה
- שמנת חמוצה /קרם פרש/ יוגורט
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מרק עדשים של עומר מילר?
- 1בסיר מחממים שמן זית. מוסיפים בצל קצוץ, גזרים ואת השום. מערבבים מעט ונותנים לתערובת להתאדות.
- 2מוסיפים לסיר עדשים שחורות ועלי דפנה. מתבלים בכמון טחון ומערבבים.
- 3אל הירקות בסיר מוסיפים מים או ציר ירקות, כ-4-5 ס"מ מעל הנוזל.
- 4לתוך סיר המרק מוסיפים את עשבי התיבול, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה עד שהעדשים מתרככות.
- 5מגישים עם קרם פרש, יוגורט או שמנת חמוצה.