וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בריוש במילוי גבינה

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

בריוש. דנה מאירזון
בריוש

מצרכים למתכון

  • 1/2 כוס חלב
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 5 ביצים
  • 10 גרם (1 כפית) מלח
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
  • 250 גרם חמאה שעמדה כ-5 דקות מחוץ למקרר (אבל לא רכה מדי) חתוכה לקוביות
  • למלית הגבינה :
  • 250 גרם גבינה % 9
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 חלמונים
  • 1 שקית אינסטנט וניל (80 גרם)
  • 1/2 כוס צימוקים (לא חובה)
  • גרידת לימון (לפי טעם ורצון)
  • להברשה:
  • ביצה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערת המיקסר קמח, סוכר ושמרים.
  • 2. מוסיפים לקערה ביצים וחלב, ומתחילים בפעולת הלישה. לשים עם וו לישה 8 דקות במהירות איטית ו-3 דקות במהירות בינונית.
  • 3. מיד לאחר מכן, מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות קטנות ומערבבים במהירות בינונית עד שהחמאה נבלעת בבצק ומתקבל בצק בעל מרקם חלק. מוסיפים מלח ומערבלים עוד 2 דקות.
  • 4. מניחים את הבצק בקערה מקומחת ועוטפים בניילון נצמד.
  • 5. משאירים בטמפרטורת החדר לשעה, או עד אשר מכפיל הבצק את נפחו.
  • 6. בעזרת כפות ידיים פתוחות מרדדים את הבצק שנית ומוציאים את כל האוויר מהבצק. עוטפים בניילון נצמד שנית ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות (או ללילה על מנת לעבוד עם הבצק ביום המחרת).
  • 7. מוציאים ומחלקים ליחידות שוות, אותן מכדררים לכדורים ומתפיחים שעה וחצי.
  • 8. מערבבים את חומרי המלית יחדיו עד אחידות.בכל כדור עושים חור קטן ומזלפים את המלית לבריוש. סוגרים. מניחים בתבניות משומנות של מאפינס או רינגים ממתכת להתפחה נוספת של כשעה.
  • 9. טורפים ביצה ומברישים את פני הבריוש.
  • 10. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים כ-15 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully