וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כיסוני בריוש

לחסרי הסבלנות, שלא יכולים להתאפק וזקוקים לסיפוקים מידיים

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!

כיסוני בריוש מטוגנים. דנה מלמד
כיסוני בריוש מטוגנים

מצרכים למתכון

  • 50 גר' שמרים טריים
  • 550 גר' ביצים (בהערכה כ-10 ביצים מספר 2)
  • 50 גר' חלב
  • 600 גר' קמח רגיל
  • 400 גר' קמח לחם (שטיבל 2)
  • 100 גר' סוכר
  • 600 גר' חמאה רכה
  • 25 גר' מלח
  • הצעות מילוי:
  • • גבינת ברי, פקאן ודבש
  • • גבינת עזים וטימין
  • • מוצרלה, בזיליקום ועגבניית שרי
  • • נוטלה
  • • אפרסקים מקורמלים
  • • ריקוטה וצימוקים

אופן ההכנה

  • 1. שמים בקערת המיקסר שמרים. עליהם שמים את הביצים והחלב. עליהם שמים את שני הקמחים (מנופים) ולבסוף את הסוכר.
  • 2. מתחילים לערבל עם וו הלישה, במהירות איטית עד שהבצק מתאחד – כ6 דקות.
  • 3. מוסיפים בהדרגה את החמאה.
  • 4. כשכל החמאה נבלעה בבצק, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל במהירות בינונית עד שהבצק נפרד מהדפנות (סבלנות, זה לוקח זמן.)
  • 5. לאחר התפחה קצרה (כשעה), יוצרים כדורים בקוטר של כ6 ס"מ.
  • 6. מרדדים על גבי משטח מקומח קלות לעיגול.
  • 7. ממלאים באחת מהמליות המוצעות בהמשך.
  • 8. מקפלים לצורת סהר ומהדקים בקצוות.
  • 9. מחממים מחבת טפלון. אין צורך לשמן, הבצק עתיר חמאה.
  • 10. קולים את הסהרונים הממולאים כ2 דקות מכל צד, עד שהם זהובים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully