כיס תפוחים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל- 2 יחידות:
- 4 ריבועי בצק עלים
- 30 גר' חמאה
- 2 תפוחי גרנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 כפות סוכר חום (או לבן)
- קינמון
- מיץ מחצי לימון
- חופן צימוקים (לא חובה)
- אבקת סוכר לזריה
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את התפוחים ואם רוצים צימוקים, ומאדים בחמאה.
- 2. מוסיפים סוכר, קינמון ולימון ומערבבים. מבשלים מספר דקות עד ריכוך. מסננים.
- 3. מרדדים מעט את ריבועי הבצק ומניחים בתבנית אישית (אפשר בגביעי אלומיניום חד פעמיים).
- 4. ממלאים במלית התפוחים ומניחים עוד עלה בצק כמכסה.
- 5. מהדקים את הקצוות ומסירים השוליים.
- 6. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כעשרים דקות.
- 7. ממתינים שיתקרר מעט וזורים אבקת סוכר.