גישר
הקפה התימני נקרא גישר והוא חלש בהרבה מהקפה של ימינו, כיוון שהוא עשוי מקליפות הפולים ולא מהפולים עצמם.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5 כוסות:
- 2 חופנים גדולים של קליפות פולי הקפה
- כף חוואייג' קפה
- סוכר/דבש כמה שאוהבים
- 5 כוסות מים
אופן ההכנה
- 1. קולים את הפולים בתנור בחום של 150 מעלות בין 3-5 דקות או במחבת, רק עד שמקבלים צבע (אפשר גם לקנות אותם קלויים מראש בחנויות של תבלינים תימנים).
- 2. שמים את כל המרכיבים בקומקום ומביאים לרתיחה.
- 3. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות. מורידים מהאש, שמים מסננת מעל הכוס ומוזגים לתוכה.