- 1. מניחים פלפלים, מלפפון ומלון בקערה ומערבבים.
-
- 2. מעבירים לבלנדר בכמה סבבים, את תערובת הפלפלים, מלפפון ומלון וטוחנים על מהירות גבוהה למחית חלקה.
-
- 3. מסננים את הנוזל דרך מסננת לקערה נקייה. רצוי להיעזר בכף גדולה או מצקת כדי להפעיל מעט לחץ ולהעביר דרך המסננת את מירב הנוזל גם אם עוברות קצת חתיכות קטנטנות מהירקות הטחונים.
-
- 4. מתבלים את הנוזל במיץ מלימון אחד שנסחט בסמוך להכנת הנוזל ובמלח לפי הטעם. מערבבים היטב בעזרת מטרפה.
-
- 5. חותכים את פלח האבטיח לקוביות של 1*1 ס"מ.
-
- 6. מעבירים את המרק המוכן לקערות אישיות ומפזרים את קוביות האבטיח בכל הצלחות, מתבלים במעט מלח מעל כל קוביית אבטיח. מזלפים מעט שמן זית בכל צלחת ומפזרים מעט עירית. אם רוצים את המרק צונן במיוחד יש להוסיף 2-3 קוביות קרח לכל צלחת.
-
- 7. המרק יישמר לילה במקרר, אך רצוי לאכול מיד לאחר ההכנה או באותו היום.
-
-
-
- כמה גיוונים אפשר להוסיף קוביות פטה או צפתית. אפשר גם להוסיף מעט נענע קצוצה. מי שאוהב אפשר לטפטף מעט עראק או משקה אניס אחר ולמי שרוצה להתפרע, כף של קוטג' 9%, קרם פרש או גבינה לבנה תהיה תוספת מעניינת.