- 1. מטגנים מעט את הפריקי והעדשים, מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה שניה, מקטינים את האש ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומניחים בצד לצינון.
-
- 2. בינתיים מקלפים את הבצל ואת שיני השום, מגרדים את הבצל על פומפיה גסה, מניחים בכוס את זרעי הפשתן והמים ונותנים לזרעים לספוח את המים (בערך 20 דקות).לאחר מכן, טוחנים את הזרעים עם המים עד לקבלת עיסה צמיגית.
-
-
- 3. מעבירים את תכולת הסיר לקערת מעבד מזון, מוסיפים טופו, שיני שום, בצל, פטרוזליה, שמן זית ותבלינים ומרסקים את הכל לתערובת עם מרקם גס. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך
-
- 4. יש 2 דרכים להכין את ההמבורגרים:
- על מחבת: מחממים מעט שמן זית במחבת, לוקחים מעט עיסה, לשים בשתי הידיים ומהדקים, יוצרים קציצה ומטגנים על אש בינונית 2 דקות מכל צד, על מנת לצרוב את הקציצות, לאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לצלות במשך 5 דקות מכל צד על אש קטנה במחבת מכוסה, על מנת שהקציצות "יתבשלו" מבפנים אך יישארו רכות ועסיסיות.
- בתנור: מחממים תנור ל-200 מעלות, אופים את הקציצות במשך 15 דקות.
-
- 5. מגישים בלחמניה עם קטשופ, חרדל, עגבניה, חסה ובצל