וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המבורגר פריקי, עדשים שחורות מונבטות וטופו

המבורגר צמחוני, היה מושא לבדיחת במשך הרבה שנים. אבל בימים אלה, לכל מסעדת המבורגרים שמכבדת את עצמה יש המבורגר צמחוני בתפריט. כשהוא עשוי טוב, המבורגר צמחוני לא נופל באיכותו מהמבורגר בשרי, ולפעמים אף עולה עליו

מתכון מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה

אורן גולדפינגר. נמרוד סונדרס
אורן גולדפינגר

מצרכים למתכון

  • ל-6 המבורגרים גדולים:
  • 1 כוס פריקי
  • 1 כוס עדשים שחורות מונבטות
  • 2 כוס מים רותחים
  • 50 גרם טופו
  • 1 בצל קטן, מגורד
  • 2 שיני שום גדולות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • מלח עשבי תיבול
  • 2 כפות זרעי פשתן
  • 2 כפות מים
  • 1 כפית בהרט לקציצות
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים מעט את הפריקי והעדשים, מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה שניה, מקטינים את האש ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומניחים בצד לצינון.
  • 2. בינתיים מקלפים את הבצל ואת שיני השום, מגרדים את הבצל על פומפיה גסה, מניחים בכוס את זרעי הפשתן והמים ונותנים לזרעים לספוח את המים (בערך 20 דקות).לאחר מכן, טוחנים את הזרעים עם המים עד לקבלת עיסה צמיגית.
  • 3. מעבירים את תכולת הסיר לקערת מעבד מזון, מוסיפים טופו, שיני שום, בצל, פטרוזליה, שמן זית ותבלינים ומרסקים את הכל לתערובת עם מרקם גס. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך
  • 4. יש 2 דרכים להכין את ההמבורגרים:
  • • על מחבת: מחממים מעט שמן זית במחבת, לוקחים מעט עיסה, לשים בשתי הידיים ומהדקים, יוצרים קציצה ומטגנים על אש בינונית 2 דקות מכל צד, על מנת לצרוב את הקציצות, לאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לצלות במשך 5 דקות מכל צד על אש קטנה במחבת מכוסה, על מנת שהקציצות "יתבשלו" מבפנים אך יישארו רכות ועסיסיות.
  • • בתנור: מחממים תנור ל-200 מעלות, אופים את הקציצות במשך 15 דקות.
  • 5. מגישים בלחמניה עם קטשופ, חרדל, עגבניה, חסה ובצל

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully