וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארטיק פירות וקרם קשיו

הקיץ הזה שוכחים לרגע מארטיקים קנויים ומכינים בבית קרחונים מפירות העונה או מקפה ותמרים. מי שלא אוהב את טעם הקשיו הדומיננטי יכול להחליפו בקרם קוקוס

מתכון מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה

אורן גולדפינגר. נמרוד סונדרס
אורן גולדפינגר

מצרכים למתכון

  • ל-2 ארטיקים גדולים או 4 קטנים:
  • 3 נקטרינות
  • 5 שסק
  • 7 תותים
  • 1 כפית סירופ אגבה
  • לקרם קשיו:
  • 50 גרם קשיו
  • 60 גרם מים

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את הפירות, מגלענים את השסק והנקטרינות, מורידים את העלים מהתותים.
  • 2. טוחנים את הפירות במעבד מזון למחית חלקה.
  • 3. מכינים את הקרם: טוחנים במעבד מזון את הקשיו והמים עד לקרם חלק, בעזרת מקציף ידני או מיקסר מקציפים את הקרם במשך דקה-שתיים. הקרם לא יתפח כמו קצפת אמיתית, המטרה היא לאוורר אותו ולעשותו פחות כבד.
  • 4. מקפלים את הקרם לתערובת הפירות, מערבבים ויוצקים לתבניות ארטיק (ניתן להשיג תבניות כאלו בחנויות לכלי בית, ואפשר להשתמש בכוסות פלסטיק קטנים של יין ומקלות ארטיק).
  • 5. מכניסים למקפיא למספר שעות, מוציאים, מניחים את תבנית הארטיק למשך 20 שניות בקערה עם מים חמים על מנת לחלץ את הארטיק, ואוכלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully