- 1. שוטפים את הפירות, מגלענים את השסק והנקטרינות, מורידים את העלים מהתותים.
-
- 2. טוחנים את הפירות במעבד מזון למחית חלקה.
-
- 3. מכינים את הקרם: טוחנים במעבד מזון את הקשיו והמים עד לקרם חלק, בעזרת מקציף ידני או מיקסר מקציפים את הקרם במשך דקה-שתיים. הקרם לא יתפח כמו קצפת אמיתית, המטרה היא לאוורר אותו ולעשותו פחות כבד.
-
- 4. מקפלים את הקרם לתערובת הפירות, מערבבים ויוצקים לתבניות ארטיק (ניתן להשיג תבניות כאלו בחנויות לכלי בית, ואפשר להשתמש בכוסות פלסטיק קטנים של יין ומקלות ארטיק).
-
- 5. מכניסים למקפיא למספר שעות, מוציאים, מניחים את תבנית הארטיק למשך 20 שניות בקערה עם מים חמים על מנת לחלץ את הארטיק, ואוכלים.