סלט מלפפון עם לימון מתוק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 3-4 מלפפונים טריים מאוד
- ¼ כוס עלי כוסברה טריים
- ¼ כפית גרגרי כוסברה טריים, גרוסים
- שמן זית
- מיץ מלימון אחד בינוני
- מלח ים
- פילטים (פלחים ללא הקרום) מלימון אחד
- 2 כפות סוכר
- 4 כפות מים
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את המים והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מניחים את הפילטים של הלימון בכלי קטן ויוצקים את הסירופ החם עליהם. מניחים בצד לצינון.
- 2. שוטפים את המלפפונים היטב וחותכים כל מלפפון ל4-6 חלקים. אפשר גם לקלף את המלפפון.
- 3. מניחים את המלפפונים החתוכים בקערת הגשה, מזלפים מעל את מיץ הלימון, שמן זית לפי הטעם ומפזרים מלח וגרגרי כוסברה גרוסים.
- 4. מוציאים את חתיכות הלימון מהסירופ ומפזרים. מזלפים מעט מהסירופ על המלפפונים. מקשטים בעלי פטרוליזיה וכוסברה.