סלט שומר, תפוזים וצימוקים
אפשר לשחק עם הבסיס החמוץ-מתקתק-קראנצ'י משחקים: אשכולית או קלמנטינה באגף ההדרים, אגסים, חמוציות ועוד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 פקעת שומר גדולה
- 1 תפוז קטן
- 1/2 תפוח אדום עם קליפתו
- חופן צימוקי זנטה (הם ממש קטנטנים)
- מעט מעלעלי השומר הירוקים
- מלח
- מיץ לימון, בנדיבות
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. חותכים את ראש השומר (החלק הלבן) לחצי ואז לפרוסות הכי דקות שאפשר. חותכים את התפוח לרבעים, מנקים מהליבה ופורסים דק דק. 'מפלטים' את התפוז: מפשיטים אותו מקליפתו עם סכין, תוך כדי הורדת העור הלבן. אחר-כך מפרידים עם הסכין רק את תוך הפלחים ומוסיפים אותם לשומר ולתפוח עם כל המיץ שניתן לסחוט משאריות התפוז.
- 2. מוסיפים את הצימוקים הקטנים וקצת עלעלי שומר ומתבלים בנדיבות. מחכים לפחות רבע שעה ומוסיפים טעמים אם חסר.