וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לפתן פירות יבשים

הלפתן מיועד לפסח ויום הכיפורים. מרווה ומאוד טעים

מתכון מאת: קובי קלייטמן, מערכת וואלה

פירות יבשים. יוני רייף,
פירות יבשים/יוני רייף

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1 חבילה לדר
  • 200 גרם משמש מיובש
  • 200 גרם צימוקים בהירים
  • 200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
  • 3 ליטר מים
  • 4-5 כפות סוכר
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • לקישוט:
  • 200 גרם אגוזי פקאן קצוצים
  • 2 רימונים מתוקים מפוררים לגרעינים

אופן ההכנה

  • 1. תחת הברז שוטפים משמשים מיובשים, צימוקים ושזיפים מיובשים.
  • 2. מכניסים לסיר את הלדר והמים ומביאים לרתיחה (הלדר נמס לאט לאט).
  • 3. מכניסים את הפירות היבשים לסיר הרותח.
  • 4. מערבבים ומנמיכים את האש. מבשלים כ-20 דקות (הפירות מתנפחים). מוסיפים סוכר ומיץ לימון וממשיכים לבשל עוד כ- 5-6 דקות. מכבים את האש ומצננים בטמפרטורת החדר.
  • 5. מכניסים ל-12 שעות לפחות למקרר.
  • 6. יוצקים לקעריות ומקשטים מעל באגוזי פקאן קצוצים וגרגרי רימון.
  • צדקה מספרת כי המטבח השומרוני דומה מאוד למטבח המזרחי המוכר. התבלינים העיקריים בהם היא משתמשת, הם 'ינסון' (אניס), 'בהאר' (פלפל אנגלי), סומק, פלפל שחור ו'עוספור' (דומה לזעפרן בצבעו אבל מופק מאבקני צמח החיריע). עוד משתמשים השומרונים בכמון, זנגוויל, מוסקט, קימל וציפורן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully