מקלות פירות יבשים
באדיבות קונדיטורית הילה שמול, מסעדת 'חדר האוכל'
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 160 גרם דבש
- 160 גרם סוכר
- 100 גרם דבלים חתוכות
- 100 גרם תמרים מגולענים וחתוכים
- 50 גרם משמש
- 250 גרם אגוזי מלך
- 50 גרם אגוזי לוז
- 50 גרם קשיו
- 100 גרם פיסטוקים
- 100 גרם פקאן
אופן ההכנה
- 1. קולים את האגוזים בתנור בטמפ' של 170 מעלות, כשהאגוזים מתקררים קוצצים ומניחים בצד.
- 2. ממיסים בסיר על להבה בינונית את הדבש והסוכר. מוסיפים את הדבלים, התמרים והמשמש ומערבבים עד לריכוך, מוסיפים לסיר את האגוזים ומערבבים עד שמתאחד.
- 3. שופכים את התערובת על נייר אפייה ומעל מניחים נייר אפייה נוסף.
- 4. מרדדים לעובי של 1 ס"מ, מקררים מעט וחותכים לגודל הרצוי.