עוגיות פירות יבשים

טעים וקל, וינצל את כל שאריות הפירות היבשים, האגוזים והשקדים שיישארו לכם אחרי החג. אופים אותן כעוגה וחותכים לפרוסות.

מתכון מאת: סמדר וולטר, מערכת וואלה!
עוגיות פירות יבשים ( סמדר ולטר ). מערכת וואלה!
עוגיות פירות יבשים ( סמדר ולטר )

מצרכים

  • 2/3 כוס קמח תופח
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן או חום בהיר או כהה
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמן רגיל או 25 גרם חמאה/מרגרינה, מומסת ולא חמה
  • 2 כפות אלכוהול כלשהו- ליקר/ יין אדום/ ברנדי וכו'- מומלץ
  • 250 גרם פירות יבשים מכל הסוגים
  • 250 גרם אגוזים מכל סוג ו/או שקדים
  • *הערה: כוס אגוזים/שקדים= 100 גרם, כוס פירות יבשים קצוצים= 150 גרם.
  • 2 תבניות אינגליש-קייק באורך 25-30 ס"מ

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים את התבניות.
  • 2. מערבבים בקערה את הקמח והסוכר, מוסיפים את הביצים, השמן/ חמאה/ מרגרינה והאלכוהול ומערבבים.
  • 3. חותכים את הפירות היבשים לקוביות ומוסיפים לקערה. מוסיפים את האגוזים/שקדים. מערבבים היטב.
  • 4. מחלקים את התערובת בין התבניות ומכניסים לתנור. אופים כ-45 דקות, או עד שהעוגות שחומות ויציבות. מוציאים, מצננים לחלוטין וחותכים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ. שומרים בכלי סגור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully