עוגיות פירות יבשים
טעים וקל, וינצל את כל שאריות הפירות היבשים, האגוזים והשקדים שיישארו לכם אחרי החג. אופים אותן כעוגה וחותכים לפרוסות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2/3 כוס קמח תופח
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן או חום בהיר או כהה
- 3 ביצים
- 2 כפות שמן רגיל או 25 גרם חמאה/מרגרינה, מומסת ולא חמה
- 2 כפות אלכוהול כלשהו- ליקר/ יין אדום/ ברנדי וכו'- מומלץ
- 250 גרם פירות יבשים מכל הסוגים
- 250 גרם אגוזים מכל סוג ו/או שקדים
- *הערה: כוס אגוזים/שקדים= 100 גרם, כוס פירות יבשים קצוצים= 150 גרם.
- 2 תבניות אינגליש-קייק באורך 25-30 ס"מ
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים את התבניות.
- 2. מערבבים בקערה את הקמח והסוכר, מוסיפים את הביצים, השמן/ חמאה/ מרגרינה והאלכוהול ומערבבים.
- 3. חותכים את הפירות היבשים לקוביות ומוסיפים לקערה. מוסיפים את האגוזים/שקדים. מערבבים היטב.
- 4. מחלקים את התערובת בין התבניות ומכניסים לתנור. אופים כ-45 דקות, או עד שהעוגות שחומות ויציבות. מוציאים, מצננים לחלוטין וחותכים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ. שומרים בכלי סגור.