פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות פירות יבשים

      טעים וקל, וינצל את כל שאריות הפירות היבשים, האגוזים והשקדים שיישארו לכם אחרי החג. אופים אותן כעוגה וחותכים לפרוסות.

      25 מדרגים / 3.02 כוכבים

      עוגיות פירות יבשים ( סמדר ולטר ) (מערכת וואלה! NEWS)
      עוגיות פירות יבשים ( סמדר ולטר ) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 2/3 כוס קמח תופח
      • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן או חום בהיר או כהה
      • 3 ביצים
      • 2 כפות שמן רגיל או 25 גרם חמאה/מרגרינה, מומסת ולא חמה
      • 2 כפות אלכוהול כלשהו- ליקר/ יין אדום/ ברנדי וכו'- מומלץ
      • 250 גרם פירות יבשים מכל הסוגים
      • 250 גרם אגוזים מכל סוג ו/או שקדים
      • *הערה: כוס אגוזים/שקדים= 100 גרם, כוס פירות יבשים קצוצים= 150 גרם.
      • 2 תבניות אינגליש-קייק באורך 25-30 ס"מ

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים את התבניות.
      • 2. מערבבים בקערה את הקמח והסוכר, מוסיפים את הביצים, השמן/ חמאה/ מרגרינה והאלכוהול ומערבבים.
      • 3. חותכים את הפירות היבשים לקוביות ומוסיפים לקערה. מוסיפים את האגוזים/שקדים. מערבבים היטב.
      • 4. מחלקים את התערובת בין התבניות ומכניסים לתנור. אופים כ-45 דקות, או עד שהעוגות שחומות ויציבות. מוציאים, מצננים לחלוטין וחותכים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ. שומרים בכלי סגור.

      עוד מתכוני עוגיות

      עוגיות פירות יבשים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -