עוגת פרסבורגר פרג עם פירורי ביסקוויט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 500 גרם (4 כוסות) קמח
- 200 גרם חמאה
- 75 גרם (1/3 כוס) סוכר
- 2 ביצים
- 30 מ"ל (3 כפות) מים
- 100 מ"ל (1/2 כוס) חלב
- קורט מלח
- 25 גרם שמרים טריים
- למילוי:
- 100 מ"ל (1/2 כוס) חלב
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 20 גרם חמאה
- 300 גרם (3 כוסות) פרג טחון
- 50 גרם (1/2 כוס) פירורי ביסקוויט
- 1/2 קליפת לימון מגורדת
אופן ההכנה
- 1. למילוי: בסיר מביאים לרתיחה חלב, סוכר וחמאה.
- 2. מוסיפים את הפרג , פירורי הביסקוויטים ו- 1/2 קליפת לימון מגורדת ומקררים.
- 3. מכינים את הבצק: מכניסים לתוך קערת מעבד מזון את החלב, מים, סוכר, מלח, חמאה וביצים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח והשמרים.
- 4. לשים עם וו לישה כ- 7 דקות.
- 5. מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים 24 שעות במקרר.
- 6. לאחר המנוחה מחלקים את הבצק לכדורים של 300 גרם כל אחד.
- 7. מורחים את המילוי ויוצרים את עוגת השמרים. מורחים ביצה.
- 8. אופים בתנור ב- 180 מעלות במשך 20 דקות.