- 1. מכינים את המרק: בסיר גדול על להבה גבוהה מחממים את החמאה ושמן הזית ומטגנים בהם קלות את הכרישה והשום.
-
- 2. מוסיפים את תפוחי האדמה והחומוס ומערבבים עד שהם יתכסו לגמרי בשומן.
-
- 3. מוסיפים את הפפריקה, הפלפל החריף, המלח והפלפל השחור, מוזגים פנימה את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה, עד שהמרק מסמיך.
-
- 4. בינתיים מכינים את החציל: על להבה גלויה שורפים את החציל. מסירים ממנו בסכין חדה את הקליפה השרופה.
-
- 5. מרכיבים את המנה: מניחים במרכז כל קערה מעט מבשר החציל הקלוי ומטפטפים עליה מעט מיץ לימון. מוזגים מעל מהמרק ומפזרים מעט פטרוזיליה ופרמזן.