מרק חומוס חריף עם חציל ופרמזן

מתכון מאת: יוסי שיטרית, אולפני הרצליה

מצרכים

  • 100 גרם חמאה
  • 6 כפות שמן זית
  • ½ כוס כרישה פרוסה דק
  • 10 שיני שום פרוסות
  • 1 כוס קוביות תפוח אדמה
  • 400 גרם (3 כוסות) גרגירי חומוס שהושרו לילה ואז בושלו עד לריכוך, או ½ שקית גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • שפיץ של פלפל חריף
  • מלח ופלפל
  • 2 ליטר ציר עוף
  • 1 חציל בינוני
  • להגשה:
  • מיץ לימון לפי הטעם
  • 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מעט גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המרק: בסיר גדול על להבה גבוהה מחממים את החמאה ושמן הזית ומטגנים בהם קלות את הכרישה והשום.
  • 2. מוסיפים את תפוחי האדמה והחומוס ומערבבים עד שהם יתכסו לגמרי בשומן.
  • 3. מוסיפים את הפפריקה, הפלפל החריף, המלח והפלפל השחור, מוזגים פנימה את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה, עד שהמרק מסמיך.
  • 4. בינתיים מכינים את החציל: על להבה גלויה שורפים את החציל. מסירים ממנו בסכין חדה את הקליפה השרופה.
  • 5. מרכיבים את המנה: מניחים במרכז כל קערה מעט מבשר החציל הקלוי ומטפטפים עליה מעט מיץ לימון. מוזגים מעל מהמרק ומפזרים מעט פטרוזיליה ופרמזן.
  • מרק בשר ראש וגרגרי חומוס

  • מרק ירקות וזעתר טרי

  • פאבה עם פטריות

  • חומוס אסלי

  • מרק סלמון אסייתי

  • מרק אורז אסייאתי

  • מרק ירקות לקוסקוס (טבעוני)

  • קניידלך של חנה שאולוב

  • מרק עוף צח

  • מרק עדשים מלנגטי

  • קובה אורז טבעונית

  • קניידלך של קפה בתיה

  • מרק עדשים ושומר בר

  • מרק שעועית מש

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully