עולש בר
מתכון מבית אמא. אצלנו אוכלים את העולש עם הרבה לימון ויוגורט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5-6 מנות:
- 1 ק"ג עולש חתוך לפרוסות של 3 ס"מ. את החלק התחתון זורקים
- 3-4 בצלים בינוניים פרוסים
- 1/2 כוס שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- מלח
- להגשה:
- יוגורט עיזים
אופן ההכנה
- 1. בסיר, מביאים לרתיחה 4 ליטר מים. מוסיפים את העולש ומבשלים למשך 3-4 דקות עד שהוא מקבל צבע ירוק עמוק. מסננים, שוטפים וסוחטים היטב כדי להוציא כמה שיותר נוזלים.
- 2. במחבת מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לפריכות וקבלת צבע חום, כמעט שרוף.
- 3. מוסיפים את העולש, מנמיכים את האש ומערבבים 3-4 דקות. סוגרים את האש, מוסיפים מלח, מערבבים ומוסיפים מיץ לימון.
- 4. מומלץ להגיש עם יוגורט.