עולש בר

מתכון מבית אמא. אצלנו אוכלים את העולש עם הרבה לימון ויוגורט

מתכון מאת: עומר עילואן, מערכת וואלה!
חוביזה מבושלת. נמרוד סונדרס
חוביזה מבושלת

מצרכים

  • ל-5-6 מנות:
  • 1 ק"ג עולש חתוך לפרוסות של 3 ס"מ. את החלק התחתון זורקים
  • 3-4 בצלים בינוניים פרוסים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח
  • להגשה:
  • יוגורט עיזים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר, מביאים לרתיחה 4 ליטר מים. מוסיפים את העולש ומבשלים למשך 3-4 דקות עד שהוא מקבל צבע ירוק עמוק. מסננים, שוטפים וסוחטים היטב כדי להוציא כמה שיותר נוזלים.
  • 2. במחבת מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לפריכות וקבלת צבע חום, כמעט שרוף.
  • 3. מוסיפים את העולש, מנמיכים את האש ומערבבים 3-4 דקות. סוגרים את האש, מוסיפים מלח, מערבבים ומוסיפים מיץ לימון.
  • 4. מומלץ להגיש עם יוגורט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully