מתכונים חמים

עולש בר

מתכון מבית אמא. אצלנו אוכלים את העולש עם הרבה לימון ויוגורט

מתכון מאת: עומר עילואן, מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

חוביזה מבושלת (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-5-6 מנות:
  • 1 ק"ג עולש חתוך לפרוסות של 3 ס"מ. את החלק התחתון זורקים
  • 3-4 בצלים בינוניים פרוסים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח
  • להגשה:
  • יוגורט עיזים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר, מביאים לרתיחה 4 ליטר מים. מוסיפים את העולש ומבשלים למשך 3-4 דקות עד שהוא מקבל צבע ירוק עמוק. מסננים, שוטפים וסוחטים היטב כדי להוציא כמה שיותר נוזלים.
  • 2. במחבת מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לפריכות וקבלת צבע חום, כמעט שרוף.
  • 3. מוסיפים את העולש, מנמיכים את האש ומערבבים 3-4 דקות. סוגרים את האש, מוסיפים מלח, מערבבים ומוסיפים מיץ לימון.
  • 4. מומלץ להגיש עם יוגורט.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully