עוגת בננות ושוקולד צ'יפס
בסיום האפיה ניתן לחמם רבע כוס סירופ מייפל על אש קטנה ולמזוג על העוגה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-3 תבניות אינגלישקייק או תבנית סיר פלא בקוטר 26 ס"מ:
- 225 גרם חמאה רכה
- 250 גרם (½2) כוסות סוכר
- 4 ביצים
- 800 גרם בננות מעוכות (2 כוסות)
- ½ גביע שמנת חמוצה
- 420 גרם (3 כוסות) קמח
- 3 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 100 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר.
- 3. מוסיפים לקערה ביצים, בננות מעוכות ושמנת חמוצה ומערבבים היטב.
- 4. מוסיפים לבלילה קמח, אבקת אפייה, תמצית וניל, מלח ושוקולד צ'יפס.
- 5. מערבבים שוב בעדינות ומוזגים את הבלילה לתבניות.
- 6. אופים כ-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.