לחם בננות
באדיבות 'אגדת לחם', מתוך פסטיבל טעם כנרת הקרוב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 1 חבילות חמאה (150גרם)
- 1/2 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 2 כוסות קמח
- 1 כף סודה / אבקת אפייה
- 1/2 כפית שמרים יבשים
- 3/4 כוס אגוזים קצוצים
- 1/2 כפית מלח
- 3-4 בננות בשלות מרוסקות
- תבנית אינגלישקייק
אופן ההכנה
- 1. מקציפים את החמאה והסוכר עד שנוצרת תערובת אוורירית ומוסיפים תוך כדי הקצפה את הביצים אחת אחת.
- 2. מערבבים את כל החומרים היבשים (קמח, מלח, אפייה) ומוסיפים לקציפת החמאה והביצים.
- 3. מוסיפים בעדינות תוך כדי קיפול את הבננות (בזהירות לא לשבור את החמאה המוקצפת) ואחר מוסיפים את האגוזים.
- 4. יוצקים לתבנית אינגלישקייק ואופים בתנור שחומם מראש 175 צלזיוס למשך שעה.
- 5.מצננים כחמש עשרה דקות .