פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      טארט בננה ושוקולד

      מטארט בננה ושוקולד מבצק פריך

      3 מדרגים / 3.5 כוכבים

      טארט בננה ושוקולד (עומר מירון)
      טארט בננה ושוקולד (עומר מירון)

      מצרכים

      • לבצק פריך:
      • 100 גרם סוכר
      • 200 גרם מחמאה
      • 300 גרם קמח
      • 1 ביצה
      • לקרמל בננה:
      • 125 גרם סוכר
      • 45 גרם גלוקוז
      • 65 גרם מחמאה חתוכה לקוביות
      • 250 גרם בננות בשלות מאוד, מקולפות וחתוכות לקוביות
      • לציפוי:
      • 100 גרם שוקולד
      • 100 מ"ל שמנת צמחית
      • 100 גרם בוטנים קצוצים (לא חובה)

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים בצק פריך: שמים את הסוכר והמחמאה במיקסר עם וו גיטרה ומקציפים עד לקבלת מסה אחידה וחלקה. מגרדים טוב את דפנות המיקסר ומוסיפים ביצה עד לקבלת תערובת אחידה.
      • 2. מוסיפים קמח וממשיכים לערבב עד שהתערובת הופכת לבצק (חשוב מאוד לא לעבד את הבצק יותר מדי). מקררים את הבצק כחצי שעה, מרדדים לתבנית רצויה, מקפיאים למשך חצי שעה ואופים בתנור בחום של °180 כ-20 דק'.
      • 3. מכינים קרמל בננה: במיקסר עם וו גיטרה מרסקים את הבננות במהירות גבוהה עד שהבננות הופכות למחית חלקה.
      • 4. בסיר נפרד מכינים קרמל: מרתיחים סוכר וגלוקוז על אש בינונית עד לקבלת קרמל כהה, מורידים מהאש, מוסיפים את קוביות המחמאה וטורפים נמרצות ובזהירות. חשוב לטרוף את החמאה במטרפה ולא בכף.
      • 5. כאשר הקרמל מוכן מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ביותר, ומוסיפים את הקרמל לבננות המרוסקות. מגביהים חזרה למהירות גבוהה וממשיכים להקציף בוו גיטרה עוד 10 דקות עד שהמסה מתקררת. מעבירים לכלי ומקררים.
      • 6. מכינים גנאש: ממיסים את השוקולד והשמנת הצמחית במיקרו ומערבבים.
      • 7. מרכיבים את המנה: בתחתית הקלתית מפזרים בוטנים קצוצים. מעל יוצקים את קרמל הבננות, ובסוף יוצקים את הגנאש.
      • מקררים כדי שהציפוי יתמצק ומגישים בטמפרטורת החדר

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -