מלוואח עם בננות
מלאווח לא תמיד צריך להיות מלווה בעגבניות. עפרית חצקלביץ' מציעה להפוך אותו לסוג של קינוח, באמצעות שילובן של בננות, דבש וקינמון.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- בצק עלים מהסוג שנמכר בריבועים, מופשר במקרר לילה (8 ריבועי בצק)
- 4 בננות מאוד בשלות פרוסות לעיגולים
- 50 גר' חמאה חתוכה ל-8 פרוסות
- 1 כפית דבש מומסת ב-1/2 כוס מים רותחים
- קינמון ואגוז מוסקט לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מסדרים את ריבועי בצק העלים על נייר אפיה בתבנית. מסדרים את עיגולי הבננות על ריבועי הבצק, מורחים דבש מומס, מפזרים קינמון ואגוז מוסקט לפי הטעם, פרוסות חמאה.
- 2. לפני ההגשה אופים בחום של 180 מעלות במשך 13 דקות. המאפים מוכנים כשהבצק נראה אפוי והבננות מושחמות אך לא שרופות, מגישים מיד.