מאפינס אגס וג'ינג'ר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס קמח אורז
- ½ כוס עמילן תפו"א
- ¼ כוס עמילן טפיוקה
- 1 כפית קסנטאן גם
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½ כפית קינמון
- ¼ כפית מלח
- 2 ביצים
- 1 כוס סוכר דמררה
- ½ כוס שמן צימחי
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס אגס מגורר (1 אגס סחוט ללא נוזלים)
- ¼ כוס גינג'ר מסוכר חתוך לקוביות קטנות
אופן ההכנה
- 1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומכינים תבנית מאפינס עם מנג'טים מנייר או משומנת.
- 2. בקערה בינונית מנפים את הקמחים, קסנטאן, אבקת האפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
- 3. בקערה שנייה מערבבים את הסוכר והשמן, תמצית וניל ומוסיפים את הביצים אחת אחת.
- 4. מערבבים לתוך קערת הנוזלים את האגס המגורר. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ואת הג'ינג'ר.
- 5. בעזרת כף, ממלאים את השקעים של תבנית המאפינס ואופים כ-25-30 דקות, לאחר 15 דקות אפייה, מסובבים את התבנית ב-180 מעלות.