צ'ורוס ספרדי

נמאס לכם מהסופגניות הרגילות של חנוכה? למה שלא תיקחו דוגמא מספרד, שם מכינים בצק מיוחד עבור הצ'ורוס, ומזלפים אותו אל תוך השמן הלוהט.

מתכון מאת: יואב בלימן, מערכת וואלה!
צ'ורוס. נמרוד סונדרס
צ'ורוס

מצרכים

  • לכ-30 אצבעות:
  • 500 מ"ל חלב
  • 400 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 4 ביצים
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. בסיר מביאים לרתיחה חלב, חמאה, סוכר ומלח.
  • 2. לאחר שרתחו, מנמיכים את האש ומוסיפים לאט את הקמח תוך ערבוב. ממשיכים לערבב היטב עד שהבצק הופך אחיד ונפרד מהדפנות.
  • 3. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים את הבצק עד שזה מפסיק להעלות אדים.
  • 4. לאחר שהבצק התקרר מעט והפסיק להעלות אדים, מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהבצק אחיד לגמרי.
  • 5. מעבירים לשק זילוף (עדיף לא חד פעמי) עם מזלף משונן.
  • 6. בסיר עמוק מחממים שמן ויוצקים את אצבעות הבצק עד שמזהיבות.
  • 7. מגישים לצד מטבל שוקולד ומטבל ריבת חלב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully