צ'ורוס ספרדי
נמאס לכם מהסופגניות הרגילות של חנוכה? למה שלא תיקחו דוגמא מספרד, שם מכינים בצק מיוחד עבור הצ'ורוס, ומזלפים אותו אל תוך השמן הלוהט.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-30 אצבעות:
- 500 מ"ל חלב
- 400 גרם קמח
- 200 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר
- קורט מלח
- 4 ביצים
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- 1. בסיר מביאים לרתיחה חלב, חמאה, סוכר ומלח.
- 2. לאחר שרתחו, מנמיכים את האש ומוסיפים לאט את הקמח תוך ערבוב. ממשיכים לערבב היטב עד שהבצק הופך אחיד ונפרד מהדפנות.
- 3. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים את הבצק עד שזה מפסיק להעלות אדים.
- 4. לאחר שהבצק התקרר מעט והפסיק להעלות אדים, מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהבצק אחיד לגמרי.
- 5. מעבירים לשק זילוף (עדיף לא חד פעמי) עם מזלף משונן.
- 6. בסיר עמוק מחממים שמן ויוצקים את אצבעות הבצק עד שמזהיבות.
- 7. מגישים לצד מטבל שוקולד ומטבל ריבת חלב.