צ'ורוס ספרדי
נמאס לכם מהסופגניות הרגילות של חנוכה? למה שלא תיקחו דוגמא מספרד, שם מכינים בצק מיוחד עבור הצ'ורוס, ומזלפים אותו אל תוך השמן הלוהט.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-30 אצבעות:
 - 500 מ"ל חלב
 - 400 גרם קמח
 - 200 גרם חמאה
 - 100 גרם סוכר
 - קורט מלח
 - 4 ביצים
 - שמן לטיגון
 
אופן ההכנה
- 1. בסיר מביאים לרתיחה חלב, חמאה, סוכר ומלח.
 - 2. לאחר שרתחו, מנמיכים את האש ומוסיפים לאט את הקמח תוך ערבוב. ממשיכים לערבב היטב עד שהבצק הופך אחיד ונפרד מהדפנות.
 - 3. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים את הבצק עד שזה מפסיק להעלות אדים.
 - 4. לאחר שהבצק התקרר מעט והפסיק להעלות אדים, מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהבצק אחיד לגמרי.
 - 5. מעבירים לשק זילוף (עדיף לא חד פעמי) עם מזלף משונן.
 - 6. בסיר עמוק מחממים שמן ויוצקים את אצבעות הבצק עד שמזהיבות.
 - 7. מגישים לצד מטבל שוקולד ומטבל ריבת חלב.
 
