חציל קלוי עם סלסת עגבניות בחומץ
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 2 חצילים ארוכים
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל
- לסלסה:
- סלסלת עגבניות שרי (מומלץ כתומות, טייגר ושרי תמר) קצוצות
- 1/4 בצל קצוץ דק
- 2 כפות נענע קצוצה
- 1 כף חומץ יין אדום
- כף גבינת ריקוטה
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- מעט סומק
אופן ההכנה
- 1. בתבנית מרופדת נייר אפייה מזלפים כמה כפות של שמן זית.
- 2.פורסים את החצילים לרוחבם, לפרוסות בעובי של כ-1ס"מ.
- מניחים על התבנית המשומנת.
- 3. צולים בתנור שחומם ל-200 מעלות כ-20 דקות. הופכים את החצילים וצולים עוד כ-10 דקות.
- 4. במקביל מערבבים את חומרי הסלסה.
- 5. מוציאים את החצילים לצלחת הגשה, מניחים תלולית סלסה על כל חציל ומגישים מיד.