מתכונים חמים

חציל קלוי עם סלסת עגבניות בחומץ

מתכון מאת: רוני קדר, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

חצילים צלויים עם סלסת עגבניות (צילום: רוני קדר)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 2 חצילים ארוכים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל
  • לסלסה:
  • סלסלת עגבניות שרי (מומלץ כתומות, טייגר ושרי תמר) קצוצות
  • 1/4 בצל קצוץ דק
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • 1 כף חומץ יין אדום
  • כף גבינת ריקוטה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • מעט סומק
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בתבנית מרופדת נייר אפייה מזלפים כמה כפות של שמן זית.
  • 2.פורסים את החצילים לרוחבם, לפרוסות בעובי של כ-1ס"מ.
  • מניחים על התבנית המשומנת.
  • 3. צולים בתנור שחומם ל-200 מעלות כ-20 דקות. הופכים את החצילים וצולים עוד כ-10 דקות.
  • 4. במקביל מערבבים את חומרי הסלסה.
  • 5. מוציאים את החצילים לצלחת הגשה, מניחים תלולית סלסה על כל חציל ומגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully