וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט רויאל מתוק סוכר חום ופקאן

מתכון מאת: אורן בקר, מערכת וואלה

טארט רויאל מתוק סוכר חום ופקאן. אפיק גבאי
טארט רויאל מתוק סוכר חום ופקאן

מצרכים למתכון

  • לתבנית טארט מתפרקת בקוטר 26 ס"מ:
  • לבצק פריך:
  • 100 גרם חמאה
  • 1/3 כוס (40 גרם) אבקת סוכר
  • 1/2 כוס (40 גרם) אבקת שקדים
  • 1 ביצה
  • 1 כוס +כף (150 גרם) קמח
  • 1 כפית קליפת לימון מגורדת
  • למילוי:
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר לבן
  • 1/3 כוס +כף (75 גרם) סוכר חום כהה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (100 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 45 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן גרוסים

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקציפים חמאה עם אבקת סוכר ואבקת שקדים עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים ביצה ולבסוף קמח. לשים לישה קצרה עד ליצירת בצק אחיד.
  • 2. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעתיים.
  • 3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעובי של 3 מ"מ. מניחים בתבנית, מהדקים את הקצוות ומכניסים למקרר לשעה.
  • 5. מוציאים מהמקרר ואופים אפייה עיוורת (מניחים נייר כסף על הבצק ועליו משקולת של קטניות על מנת שהבצק לא יעלה) במשך 15 דקות.
  • 6. בינתיים, מערבבים את כל חומרי הרויאל. מורידים את המשקולת ונייר הכסף מהבצק האפוי ויוצקים לתבנית.
  • 7. מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 12 דקות.
  • 8. לאחר שהחלק העליון של הטארט נסדק והקרום העליון יציב, מוציאים את הפאי מהתנור ומקררים היטב לפני ההגשה במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully