וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כרובית מוקרמת וריחנית

המתכון הזה קליל כמו שהוא טעים. מתחילים באידוי הכרובית, ואם אוהבים מוסיפים פטריות טריות או מיובשות. ממשיכים באפייה של תכולת המחבת עם שמלה עוטפת של גבינות.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

כרובית בשמלה לבנה. נמרוד סונדרס
כרובית בשמלה לבנה

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • כרובית מפורקת לפרחים בגודל בינוני אחיד
  • 2-3 כפות פולנטה או פירורי לחם
  • 1 כף חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל פרוס
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות (לא חובה)
  • עלי טימין מפוררים מ-5 גבעולים
  • 3 כפות יין לבן יבש
  • 1 חבילה גבינת טוב טעם
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס גבינת קשקבל מגוררת
  • מלח, פלפל ומוסקט

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית פיירקס בחמאה, מפזרים 3-2 כפות פולנטה או פירורי לחם.
  • 2. במקביל, מחממים מחבת גדולה עם חמאה ושמן ומטגנים את הבצל עם שום 5 דקות להזהבה. מוסיפים פטריות, טימין, מלח, פלפל ומוסקט עוד 5 דקות.
  • 3. מוסיפים את פרחי הכרובית, יין לבן, מכסים ומאדים 5 דקות לאידוי וריכוך ראשוני. מוציאים ומסדרים את הפרחים בתבנית הפיירקס.
  • 4. מערבבים גבינת טוב טעם עם שמנת חמוצה, ביצים, קשקבל, מלח, פלפל ומוסקט. יוצקים על הכרובית ואופים חצי שעה או עד שזהוב ויציב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully