כרובית בבלילת עשבים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ראש כרובית גדול ויפה מנוקה ומפורק לפרחים
- 1 כוס קמח
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1 כפית מלח
- 2 ביצים טרופות
- שמן לטיגון עמוק
- 100 גר' צנוברים
- בצל סגול קטן פרוס לטבעות
- להגשה: טחינה
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את פרחי הכרובית למי מלח רתוחים וחולטים במשך עשר דקות. מסננים מהמים ומוציאים.
- 2. שופכים את הקמח ופרחי הכרובית לשקית ניילון נקייה, סוגרים ומנערים עד שכל הפרחים מצופים בקמח.
- 3. מוסיפים לביצים הטרופות את העשבים והמלח וטובלים בתערובת את פרחי הכרובית.
- 4. מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב ומניחים על גבי נייר סופג.
- 5. מערבבים את הפרחים המטוגנים עם פרוסות הבצל והצנוברים.
- 6. מגישים בטמפרטורת החדר יחד עם טחינה.