- 1. מחממים תנור ל-220 מעלות יחד עם התבנית הריקה, במשך 15 דקות. במקביל מערבבים בקערה את החומרים היבשים קמח, מלח, סוכר - ומוסיפים ביצים, חלב וחמאה מומסת. טורפים עד לקבלת תערובת אחידה, כמו של פנקייקס. אם רוצים לזרז עוד יותר את הביצוע, מוסיפים כפית אבקת אפיה. ככל שהתערובת תעמוד זמן רב יותר כך תגבר התפיחה.
-
- 2. מוציאים מהתנור בזהירות את תבנית השקעים הלוהטת, וסוגרים את התנור מיד (כדי לא לאבד חום). משמנים את השקעים בחמאה ויוצקים את הבלילה לתוכם בערך 1/2 עד 3/4 מהנפח של כל שקע.
-
- 3. מחזירים מיד לתנור החם, ואופים 10 דקות, בלי לפתוח את התנור. מנמיכים את התנור ל-170 מעלות ואופים עוד 15 דקות (שוב בלי לפתוח את התנור, כדי לא לשבש את התפיחה). עכשיו בודקים את המצב ברוב התנורים מתקבלות לחמניות אווריריות, עם שוליים זהובים ופריכים במיוחד. אם יש צורך, מסובבים את התבנית להזהבה אחידה.
-
- 4.מוציאים מהתנור ודוקרים לשחרור האדים. ממלאים בריבה או בממרח אחר, ומגישים מיד.
-
- *החלפת הקמח הרגיל בתופח עשויה לייצר תפיחה מוגזמת