סלט טאבולה וסלק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1/2 כוס בורגול עבה
- 2 סלקים אפויים (כמצויין למעלה)
- חצי לימון
- כוס עשבי תיבול קצוצים (בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה)
- 1 מיכל יוגורט
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- לסלקים:
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. עוטפים את הסלקים בנייר כסף, מניחים בתבנית בתנור, ואופים שעה, או עד שהסלק מתרכך.
- לסלט:
- 1. משרים את הבורגול במים חמים כרבע שעה, עד שהוא מתרכך. מסננים היטב מהמים. מעבירים את הבורגול לקערה.
- 2. חותכים את הסלקים לקוביות ומערבבים בקערה יחד עם הבורגול.
- 3. קוצצים את הלימון יחד עם הקליפה ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את עשבי התיבול הקצוצים, מלח ופלפל.
- 4. מגישים עם יוגורט.