וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פטריות שיטאקי בטמפורה ושקדי עגל בפפריקה

מתכון מאת: תומר ניב, מערכת וואלה

פטריות בטמפורה ושקדי עגל. דניאל אליסטר
פטריות בטמפורה ושקדי עגל

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • חבילה קטנה של פטריות שיטאקי
  • 100 גרם שקדי עגל טריים
  • שמן פפריקה
  • 100 גרם קמח לבן
  • 100 מ"ל בירה לבנה
  • 1 גרם סודה לשתייה
  • ליטר חלב
  • שמן תירס לטיגון

אופן ההכנה

  • מכינים את הטמפורה:
  • 1. טורפים את הקמח לתוך הבירה, עד שהנוזל מגיע לסמיכות הנכונה (דליל ונוזלי מעט). מוסיפים מעט סודה לשתייה.
  • 2. מחממים שמן תירס ל-165 מעלות וטובלים את פטריות השיטאקי בטמפורה. משאירים את קצה רגלה של הפטרייה חשוף. מטגנים עד הזהבה ומניחים על הצלחת.
  • 3. מכניסים את שקדי העגל לסיר קטן ומכסים בחלב. מביאים את החלב ושקדי העגל לרתיחה, ומיד מורידים מהאש. מניחים בצד ומצננים.
  • 4. כששקדי העגל התקררו חותכים אותם לקוביות של כסנטימטר וחצי. מטגנים במחבת חמה יחד עם שמן הפפריקה, עד הזהבת השקדים, אך חשוב לשמור על עסיסיותם ולא להזהיב יתר על המידה.
  • 5. מורידים מהאש ומסדרים את השקדים על הצלחת, ליד טמפורת פטריות השיטאקי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully