פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פטריות שיטאקי בטמפורה ושקדי עגל בפפריקה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פטריות בטמפורה ושקדי עגל (דניאל אליסטר)
      פטריות בטמפורה ושקדי עגל (דניאל אליסטר)

      מצרכים

      • ל-2 מנות:
      • חבילה קטנה של פטריות שיטאקי
      • 100 גרם שקדי עגל טריים
      • שמן פפריקה
      • 100 גרם קמח לבן
      • 100 מ"ל בירה לבנה
      • 1 גרם סודה לשתייה
      • ליטר חלב
      • שמן תירס לטיגון

      אופן ההכנה

      • מכינים את הטמפורה:
      • 1. טורפים את הקמח לתוך הבירה, עד שהנוזל מגיע לסמיכות הנכונה (דליל ונוזלי מעט). מוסיפים מעט סודה לשתייה.
      • 2. מחממים שמן תירס ל-165 מעלות וטובלים את פטריות השיטאקי בטמפורה. משאירים את קצה רגלה של הפטרייה חשוף. מטגנים עד הזהבה ומניחים על הצלחת.
      • 3. מכניסים את שקדי העגל לסיר קטן ומכסים בחלב. מביאים את החלב ושקדי העגל לרתיחה, ומיד מורידים מהאש. מניחים בצד ומצננים.
      • 4. כששקדי העגל התקררו חותכים אותם לקוביות של כסנטימטר וחצי. מטגנים במחבת חמה יחד עם שמן הפפריקה, עד הזהבת השקדים, אך חשוב לשמור על עסיסיותם ולא להזהיב יתר על המידה.
      • 5. מורידים מהאש ומסדרים את השקדים על הצלחת, ליד טמפורת פטריות השיטאקי.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -