מתכונים חמים

נתחי פרגיות מוקפצים עם פטריות שיטאקי

מתכון של תמי סירקיס באדיבות חוות פטריות תקוע

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

נתחי פרגית מוקפצים בפטריות שיטאקי

מחשבון המרות

מצרכים

  • להכנת 4-6 מנות:
  • 1 חבילה פטריות שיטאקי (כ-6 פטריות)
  • 5 כפות שמן
  • 500 גרם "פרגיות" עוף חתוכות לרצועות (אפשר להשתמש גם בחזה עוף)
  • 4 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 שן שום כתושה
  • חצי פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות רוטב צ'ילי חריף-מתוק
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס שקדים קצוצים גס
  • רבע כוס עלי כוסברה קצוצים
  • מלח, פלפל שחור
  • להגשה:
  • 200 גרם "מקלוני" אורז (אטריות אורז דקיקות מוכנות לפי הוראות היצרן על האריזה)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את פטריות השיטאקי לפרוסות דקות לרוחב הפטרייה.
  • 2. מחממים את השמן בווק או במחבת עם שוליים מוגבהים ומזהיבים בו את נתחי העוף. מוציאים את נתחי העוף מהמחבת לצלחת.
  • 3. מוסיפים למחבת את הבצל, שום והג'ינג'ר הטרי ומזהיבים קלות. מוסיפים למחבת את פטריות השיטאקי הפרוסות ואת קוביות הפלפל האדום.
  • 4. מחזירים את נתחי העוף לסיר ויוצקים פנימה את הנוזלים: יין, רוטב סויה, רוטב צ'ילי ומים. מקטינים מעט את האש ומערבבים בעדינות. מבשלים עוד כחמש דקות, עד שהעוף מוכן. לקראת סוף הבישול מוספים את השקדים ואת עלי הכוסברה. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. אם הרוטב חריף מדי מוסיפים עוד חופן שקדים ועלי כוסברה קצוצים.
  • 5. יוצקים כמה כפות מהרוטב שבסיר על האטריות ומערבבים יחד קלות.
  • 6. מגישים מנות אישיות של אטריות אורז ומעל נתחי פרגיות עם פטריות ורוטב.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully