פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      נתחי פרגיות מוקפצים עם פטריות שיטאקי

      מתכון של תמי סירקיס באדיבות חוות פטריות תקוע

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      נתחי פרגית מוקפצים בפטריות שיטאקי (יח
      נתחי פרגית מוקפצים בפטריות שיטאקי (יח"צ)

      מצרכים

      • להכנת 4-6 מנות:
      • 1 חבילה פטריות שיטאקי (כ-6 פטריות)
      • 5 כפות שמן
      • 500 גרם "פרגיות" עוף חתוכות לרצועות (אפשר להשתמש גם בחזה עוף)
      • 4 בצלצלי שאלוט קצוצים
      • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
      • 1 שן שום כתושה
      • חצי פלפל אדום, חתוך לקוביות
      • 1 כוס יין אדום יבש
      • 4 כפות רוטב סויה
      • 4 כפות רוטב צ'ילי חריף-מתוק
      • 1 כוס מים
      • 1/2 כוס שקדים קצוצים גס
      • רבע כוס עלי כוסברה קצוצים
      • מלח, פלפל שחור
      • להגשה:
      • 200 גרם "מקלוני" אורז (אטריות אורז דקיקות מוכנות לפי הוראות היצרן על האריזה)

      אופן ההכנה

      • 1. פורסים את פטריות השיטאקי לפרוסות דקות לרוחב הפטרייה.
      • 2. מחממים את השמן בווק או במחבת עם שוליים מוגבהים ומזהיבים בו את נתחי העוף. מוציאים את נתחי העוף מהמחבת לצלחת.
      • 3. מוסיפים למחבת את הבצל, שום והג'ינג'ר הטרי ומזהיבים קלות. מוסיפים למחבת את פטריות השיטאקי הפרוסות ואת קוביות הפלפל האדום.
      • 4. מחזירים את נתחי העוף לסיר ויוצקים פנימה את הנוזלים: יין, רוטב סויה, רוטב צ'ילי ומים. מקטינים מעט את האש ומערבבים בעדינות. מבשלים עוד כחמש דקות, עד שהעוף מוכן. לקראת סוף הבישול מוספים את השקדים ואת עלי הכוסברה. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. אם הרוטב חריף מדי מוסיפים עוד חופן שקדים ועלי כוסברה קצוצים.
      • 5. יוצקים כמה כפות מהרוטב שבסיר על האטריות ומערבבים יחד קלות.
      • 6. מגישים מנות אישיות של אטריות אורז ומעל נתחי פרגיות עם פטריות ורוטב.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -