- לקציצות:
- 1. מאדים את הבצלים עם שמן שומשום עד שקיפות. מוסיפים את שורש הסלרי המגורד והעלים הקצוצים. מתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לאדות עד שמתרכך כרבע שעה. מעבירים לקערה ומקררים 10 דקות. מוסיפים את הביצה (או פשתן) וקמח. יוצרים קציצות בידיים רטובות.
-
- 2. לוקחים תבנית, עליה נייר אפיה משומן. מסדרים את הקציצות על התבנית ואופים 20 דקות בחום 180 מעלות.
-
- *מומלץ לאכול עם טחינה.
-
- לסלט:
- 1. מערבבים חסה עם גפרורי הסלק והסלרי.
-
- 2. מערבבים בנפרד את רכיבי הרוטב.
-
- 3. לפני ההגשה מוסיפים את הרוטב לירקות. מפזרים מעל את השקדים ומגישים.