וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות שורש סלרי עם סלט ירוק עם מקלות סלרי ומקלות סלק

מתכון מאת: שלי לרון, מערכת וואלה

קציצות סלרי. נמרוד סונדרס
קציצות סלרי

מצרכים למתכון

  • ל-12 קציצות, 4 מנות עיקריות:
  • 1 בצל פרוס דק
  • 2 שורשי סלרי מגורדים בפומפיה
  • שני גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 ביצה או 1/2 כוס פשתן טחון מושרה במים
  • 3 כפות קמח מלא או קמח חומוס
  • מלח
  • פלפל
  • 2 כפות שמן שומשום
  • לסלט:
  • 1 ראש חסה
  • 1 סלק חתוך לגפרורים עבים
  • 1 סלרי עלים חתוכים למקלות בגודל הסלק
  • 2 כפות שקדים פרוסים
  • לרוטב:
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף בלסמי
  • 1 כף סילאן / מייפל
  • 1 שן שום כתוש
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • לקציצות:
  • 1. מאדים את הבצלים עם שמן שומשום עד שקיפות. מוסיפים את שורש הסלרי המגורד והעלים הקצוצים. מתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לאדות עד שמתרכך כרבע שעה. מעבירים לקערה ומקררים 10 דקות. מוסיפים את הביצה (או פשתן) וקמח. יוצרים קציצות בידיים רטובות.
  • 2. לוקחים תבנית, עליה נייר אפיה משומן. מסדרים את הקציצות על התבנית ואופים 20 דקות בחום 180 מעלות.
  • *מומלץ לאכול עם טחינה.
  • לסלט:
  • 1. מערבבים חסה עם גפרורי הסלק והסלרי.
  • 2. מערבבים בנפרד את רכיבי הרוטב.
  • 3. לפני ההגשה מוסיפים את הרוטב לירקות. מפזרים מעל את השקדים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully