וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שרימפס קריסטל ב"מים משוגעים"

מהם "מים משוגעים"? מיכאל גרטופסקי מראה כיצד מכינים שרימפס שמגיעים ממימי הים התיכון, ברוטב ייחודי של צ'ילי, חמאה, וקצת לחם יבש שנשכח.

מתכון מאת: מיכאל גרטופסקי, מערכת וואלה

שרימפס. ShutterStock
שרימפס

מצרכים למתכון

  • 8 שרימפס קריסטל בגודל בינוני קלופים מהשריון
  • 8 עגבניות שרי צבעוניות חצויות
  • חופן קטן של זיתי קלמטה מגולענים
  • 2 שיני שום פרוסות
  • חצי פלפל צ'ילי אדום פרוס לטבעות
  • 3 עלי בזיליקום קרועים ביד
  • חופן עלי אורגנו
  • קליפה מחצי לימון
  • כף יין לבן
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף חמאה
  • חופן קטן של פטרוזיליה קצוצה
  • "לחם של אתמול" קרוע ביד לקרוטונים גסים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת על אש גבוהה, צולים בשמן זית את העגבניות, השום והצ'ילי עד לחריכה קלה או עד שמתקבל צבע זהוב.
  • 2. מוסיפים את השרימפס, היין הלבן, בזיליקום, קליפת לימון ואת זיתי הקלמטה.
  • 3. מנמיכים להבה, מקפיצים קלות ומסיימים בחמאה, מלח, פטרוזיליה קצוצה, אורגנו וקרוטונים.
  • 4. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully