שרימפס קריסטל ב"מים משוגעים"
מהם "מים משוגעים"? מיכאל גרטופסקי מראה כיצד מכינים שרימפס שמגיעים ממימי הים התיכון, ברוטב ייחודי של צ'ילי, חמאה, וקצת לחם יבש שנשכח.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8 שרימפס קריסטל בגודל בינוני קלופים מהשריון
- 8 עגבניות שרי צבעוניות חצויות
- חופן קטן של זיתי קלמטה מגולענים
- 2 שיני שום פרוסות
- חצי פלפל צ'ילי אדום פרוס לטבעות
- 3 עלי בזיליקום קרועים ביד
- חופן עלי אורגנו
- קליפה מחצי לימון
- כף יין לבן
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף חמאה
- חופן קטן של פטרוזיליה קצוצה
- "לחם של אתמול" קרוע ביד לקרוטונים גסים
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת על אש גבוהה, צולים בשמן זית את העגבניות, השום והצ'ילי עד לחריכה קלה או עד שמתקבל צבע זהוב.
- 2. מוסיפים את השרימפס, היין הלבן, בזיליקום, קליפת לימון ואת זיתי הקלמטה.
- 3. מנמיכים להבה, מקפיצים קלות ומסיימים בחמאה, מלח, פטרוזיליה קצוצה, אורגנו וקרוטונים.
- 4. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.