לביבות תרד
לביבה ירוקה (צילום: בועז לביא)
מחשבון המרות
- לכ-20 לביבות:
- 1 תפוח אדמה גדול מגורד
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 70 גרם (כוס) עלי תרד קצוצים
- 50 גרם (כוס) בצל ירוק קצוץ
- 30 גרם (כוס) פטרוזיליה קצוצה
- 50 גרם גבינת ריקוטה
- 2 כפות קמח
- 1 ביצה גדולה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1. מקלפים את תפוח האדמה ומגרדים בפומפייה. מפזרים קורט מלח ומניחים על מסננת למשך שעה כדי שיגיר נוזלים. לאחר שעה מסננים וסוחטים את הנוזלים העודפים.
- 2. קוצצים את הבצלים הלבנים והירוקים, את עלי התרד והפטרוזיליה.
- 3. מוסיפים את הקמח, הביצה וגבינת הריקוטה, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל.
- 4. מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן, צרים לביבות ומסדרים אותן על התבנית . מומלץ לרסס את הלביבות עם ספריי שמן, על מנת למנוע התייבשות.
- 5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ומנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות. אופים כ-15 דקות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה