וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לביבות תרד

מתכון מאת: אמיר פורת ורוסלה יונה, מערכת וואלה

לביבה ירוקה. בועז לביא,
לביבה ירוקה/בועז לביא

מצרכים למתכון

  • לכ-20 לביבות:
  • 1 תפוח אדמה גדול מגורד
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 70 גרם (כוס) עלי תרד קצוצים
  • 50 גרם (כוס) בצל ירוק קצוץ
  • 30 גרם (כוס) פטרוזיליה קצוצה
  • 50 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 כפות קמח
  • 1 ביצה גדולה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מקלפים את תפוח האדמה ומגרדים בפומפייה. מפזרים קורט מלח ומניחים על מסננת למשך שעה כדי שיגיר נוזלים. לאחר שעה מסננים וסוחטים את הנוזלים העודפים.
  • 2. קוצצים את הבצלים הלבנים והירוקים, את עלי התרד והפטרוזיליה.
  • 3. מוסיפים את הקמח, הביצה וגבינת הריקוטה, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל.
  • 4. מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן, צרים לביבות ומסדרים אותן על התבנית . מומלץ לרסס את הלביבות עם ספריי שמן, על מנת למנוע התייבשות.
  • 5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ומנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות. אופים כ-15 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully