- 1. בעזרת פומפיה או מעבד מזון המאובזר בפומפייה בינונית מגרדים לסירוגין את תפוחי האדמה הקלופים והבצל. תפוחי האדמה נוטים להגיר הרבה נוזלים, לכן יש לסחוט אותם כדי שנוכל להוסיף לתערובת מאוחר יותר נוזלים אחרים, כמו ביצה. אפשר להיעזר ביריעת בד, אבל גם זוג ידיים יספיק.
-
- 2. מוסיפים לתפוחי האדמה והבצל את כל החומרים, פרט לשמן, כאשר את המלח שומרים לסוף. את הקמח הרגיל החלפנו בעמילן תפוחי אדמה, שמעניק מרקם טוב יותר ועל הדרך הופך את הלביבה לנטולת גלוטן. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
-
- 3. מחממים תנור לחום בינוני נמוך 130 מעלות. במקביל, יוצקים למחבת שמן במפלס שיגיע למחצית גובה הלביבה. כדאי לבחור בשמן זית מעודן, וכאופציה הבאה ללכת על קנולה או תירס. מה שבטוח הוא שמשמן הסויה, שמקבל ניחוח דגים בטיגון, כדאי להימנע. טמפרטורת השמן צריכה להגיע ל-170 מעלות בערך. כדי להיות בטוחים, משליכים שבב תפוח אדמה לשמן. אם הוא מיטגן ללא השהייה ולא צונח לקרקעית השמן מוכן לעבודה.
-
-
- 4. בעזרת כף או פשוט בכפות הידיים, מעבירים לשמן הרותח לביבות אישיות בגודל 5-7 ס"מ. כשהלביבה מתייצבת מנתקים אותה באמצעות תרווד מתחתית המחבת וממשיכים לטגן את אותו הצד. כשהשוליים מזהיבים, הופכים. הקדמתם חזון למועד? לא קרה כלום, אין שום בעיה להפוך את הלביבה מספר פעמים. ברוטציה לביבה יוצאת ולביבה נכנסת. מקפידים להיות קשובים לטמפרטורת השמן, שיורדת עם כל הוספת לביבה למחבת, ומווסתים את הלהבה בהתאם. שאריות שרופות יש להרחיק בעזרת כף רשת ובמידת הצורך, מסננים את השמן ומחזירים למחבת.
-
- 5. מספיגים את הלביבות בנייר סופג, ומעבירים לתנור החם לעשר דקות בערך, לפיניש אחרון. מגישים עם שמנת חמוצה ורסק תפוחי עץ בצד. ילדים וילדים ברוחם מוזמנים לזרות למעלה סוכר.