- 1. אל קערת המיקסר עם בצק הביגה מוסיפים קמח ושמרים. לשים כ-3 דקות במהירות נמוכה.
-
- 2. מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה מים קרים, שמן זית ומלח. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית ומכסים במגבת לחה או בניילון נצמד.
-
- 3. לאחר כחצי שעה מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-5 חלקים שווים ומכדררים.
-
- 4. ניתן להשתמש בבצק לאחר כ-2-3 שעות תפיחה בטמפרטורת החדר, או לחילופין להכניס את הכדורים למקרר ולהוציאם, לטמפרטורת החדר, כשעה לפני עבודה.
-
- פתיחת הבצק והכנת הפוקצ'ה:
- 1. משטחים את הבצק בעזרת כרית כף היד, ומותחים לצורה אליפטית.
-
- 2. מפזרים את התוספות ונותנים לבצק לתפוח שוב, כרבע שעה.
-
- 3. אופים בתנור חם ככל האפשר, רצוי על אבן, עד להשחמה.
-
- הכנת התוספת:
- 1. קולים בעדינות את הבטטה והזוקיני כחמש דקות עם מעט שמן זית.
-
- 2. מפזרים את התוספות על הבצק ואופים.