מתכונים חמים

פוקצ'ה בטטה וזוקיני עם גבינת פקורינו

מתכון מאת: מנה שטרום, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

פוקאצ'ה בטטה וזוקיני עם גבינת פקורינו (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • להכנת בצק ביגה לכ-5 פוקצ'ות גדולות או 10 אישיות:
  • 1/2 ק"ג קמח המיועד לפיצה
  • 250 מ"ל מים
  • 5 גרם (1/2 כפית) שמרים יבשים
  • ריענון הבצק - למחרת מחזירים את הביגה לקערת הערבוב (ניתן ללוש במיקסר עם וו לישה):
  • 1/2 ק"ג קמח מיועד לפיצה
  • 5 גרם (1/2 כפית) שמרים יבשים
  • 400 מ"ל מים קרים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 20 גרם (כף) מלח
  • לתוספת:
  • 2 בטטות פרוסות דק
  • 2 זוקיני פרוסים דק
  • 200 גרם גבינת פקורינו מגורדת
  • מלח גס
  • פלפל שחור
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. אל קערת המיקסר עם בצק הביגה מוסיפים קמח ושמרים. לשים כ-3 דקות במהירות נמוכה.
  • 2. מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה מים קרים, שמן זית ומלח. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית ומכסים במגבת לחה או בניילון נצמד.
  • 3. לאחר כחצי שעה מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-5 חלקים שווים ומכדררים.
  • 4. ניתן להשתמש בבצק לאחר כ-2-3 שעות תפיחה בטמפרטורת החדר, או לחילופין להכניס את הכדורים למקרר ולהוציאם, לטמפרטורת החדר, כשעה לפני עבודה.
  • פתיחת הבצק והכנת הפוקצ'ה:
  • 1. משטחים את הבצק בעזרת כרית כף היד, ומותחים לצורה אליפטית.
  • 2. מפזרים את התוספות ונותנים לבצק לתפוח שוב, כרבע שעה.
  • 3. אופים בתנור חם ככל האפשר, רצוי על אבן, עד להשחמה.
  • הכנת התוספת:
  • 1. קולים בעדינות את הבטטה והזוקיני כחמש דקות עם מעט שמן זית.
  • 2. מפזרים את התוספות על הבצק ואופים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully