פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פוקצ'ה בטטה וזוקיני עם גבינת פקורינו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פוקאצ'ה בטטה וזוקיני עם גבינת פקורינו (אפיק גבאי)
      פוקאצ'ה בטטה וזוקיני עם גבינת פקורינו (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • להכנת בצק ביגה לכ-5 פוקצ'ות גדולות או 10 אישיות:
      • 1/2 ק"ג קמח המיועד לפיצה
      • 250 מ"ל מים
      • 5 גרם (1/2 כפית) שמרים יבשים
      • ריענון הבצק - למחרת מחזירים את הביגה לקערת הערבוב (ניתן ללוש במיקסר עם וו לישה):
      • 1/2 ק"ג קמח מיועד לפיצה
      • 5 גרם (1/2 כפית) שמרים יבשים
      • 400 מ"ל מים קרים
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 20 גרם (כף) מלח
      • לתוספת:
      • 2 בטטות פרוסות דק
      • 2 זוקיני פרוסים דק
      • 200 גרם גבינת פקורינו מגורדת
      • מלח גס
      • פלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1. אל קערת המיקסר עם בצק הביגה מוסיפים קמח ושמרים. לשים כ-3 דקות במהירות נמוכה.
      • 2. מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה מים קרים, שמן זית ומלח. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית ומכסים במגבת לחה או בניילון נצמד.
      • 3. לאחר כחצי שעה מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-5 חלקים שווים ומכדררים.
      • 4. ניתן להשתמש בבצק לאחר כ-2-3 שעות תפיחה בטמפרטורת החדר, או לחילופין להכניס את הכדורים למקרר ולהוציאם, לטמפרטורת החדר, כשעה לפני עבודה.
      • פתיחת הבצק והכנת הפוקצ'ה:
      • 1. משטחים את הבצק בעזרת כרית כף היד, ומותחים לצורה אליפטית.
      • 2. מפזרים את התוספות ונותנים לבצק לתפוח שוב, כרבע שעה.
      • 3. אופים בתנור חם ככל האפשר, רצוי על אבן, עד להשחמה.
      • הכנת התוספת:
      • 1. קולים בעדינות את הבטטה והזוקיני כחמש דקות עם מעט שמן זית.
      • 2. מפזרים את התוספות על הבצק ואופים.

      עוד מתכוני לחמים

      פוקצ'ה בטטה וזוקיני עם גבינת פקורינו
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -