וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טראפלס מרציפן ומשמש

מתכון מאת: איקה כהן, מערכת וואלה

טראפלס מרציפן ומשמש. דן לב
טראפלס מרציפן ומשמש

מצרכים למתכון

  • לכ-100 יחידות:
  • לטראפלס:
  • 800 גרם מרציפן
  • 120 גרם מחית משמש טבעית או ריבת משמש חלקה
  • 80 גרם חמאת קקאו (להשיג בחנויות המתמחות)
  • לציפוי:
  • 250 גרם (¼1 כוסות) אבקת סוכר
  • 50 גרם (1/2 כוס פחות כף) קורנפלור
  • קמצוץ אבקת צבע מאכל כתום (להשיג בחנויות מתמחות)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הטראפלס: מניחים את המרציפן בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 4-3 דקות לריכוך.
  • 2. מביאים לרתיחה מחית משמש בסיר קטן על להבה בינונית. אם משתמשים בריבה, לא מרתיחים ומדלגים לשלב הבא.
  • 3. מוסיפים למרציפן מחית פרי או ריבה ולשים 3-2 דקות עד לאיחוד.
  • 4. מחממים חמאת קקאו בסיר קטן על להבה בינונית לטמפ’ של
  • 45-40 מעלות (קצת מעל חום שפתיים). מסירים מהכיריים ויוצקים לקערה עם המרציפן. לשים 3-2 דקות לתערובת חלקה. מעבירים למקרר ל-6 שעות.
  • 5. נוטלים כף מן התערובת ויוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ. אם לא מגישים מייד, מאחסנים במקרר בקופסה אטומה ובשכבות המופרדות זו מזו בנייר אפייה. נשמר עד 3 שבועות.
  • 6. מצפים לפני ההגשה: מערבלים אבקת סוכר וקורנפלור בבלנדר או במעבד מזון.
  • 7. מוסיפים כמה טיפות מים לצבע המאכל (המים צריכים לפתוח את הצבע אבל לא להפוך אותו לעיסה - המרקם האבקתי צריך להישמר), מערבבים ומוסיפים לתערובת הסוכר והקורנפלור. מערבלים עד שהסוכר נצבע כולו בכתום. מנפים במסננת כדי להימנע מיצירת גושים.
  • 8. מגלגלים את הטראפלס בסוכר הכתום. מניחים בכל פעם 5-4 טראפלס במסננת ומנערים בעדינות כדי להיפטר מעודפי סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully