- 1. מכינים את הטראפלס: מניחים את המרציפן בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 4-3 דקות לריכוך.
-
- 2. מביאים לרתיחה מחית משמש בסיר קטן על להבה בינונית. אם משתמשים בריבה, לא מרתיחים ומדלגים לשלב הבא.
-
- 3. מוסיפים למרציפן מחית פרי או ריבה ולשים 3-2 דקות עד לאיחוד.
-
- 4. מחממים חמאת קקאו בסיר קטן על להבה בינונית לטמפ של
- 45-40 מעלות (קצת מעל חום שפתיים). מסירים מהכיריים ויוצקים לקערה עם המרציפן. לשים 3-2 דקות לתערובת חלקה. מעבירים למקרר ל-6 שעות.
-
- 5. נוטלים כף מן התערובת ויוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ. אם לא מגישים מייד, מאחסנים במקרר בקופסה אטומה ובשכבות המופרדות זו מזו בנייר אפייה. נשמר עד 3 שבועות.
-
- 6. מצפים לפני ההגשה: מערבלים אבקת סוכר וקורנפלור בבלנדר או במעבד מזון.
-
- 7. מוסיפים כמה טיפות מים לצבע המאכל (המים צריכים לפתוח את הצבע אבל לא להפוך אותו לעיסה - המרקם האבקתי צריך להישמר), מערבבים ומוסיפים לתערובת הסוכר והקורנפלור. מערבלים עד שהסוכר נצבע כולו בכתום. מנפים במסננת כדי להימנע מיצירת גושים.
-
- 8. מגלגלים את הטראפלס בסוכר הכתום. מניחים בכל פעם 5-4 טראפלס במסננת ומנערים בעדינות כדי להיפטר מעודפי סוכר.