פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טראפלס מרציפן ומשמש

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      טראפלס מרציפן ומשמש (דן לב)
      טראפלס מרציפן ומשמש (דן לב)

      מצרכים

      • לכ-100 יחידות:
      • לטראפלס:
      • 800 גרם מרציפן
      • 120 גרם מחית משמש טבעית או ריבת משמש חלקה
      • 80 גרם חמאת קקאו (להשיג בחנויות המתמחות)
      • לציפוי:
      • 250 גרם (¼1 כוסות) אבקת סוכר
      • 50 גרם (1/2 כוס פחות כף) קורנפלור
      • קמצוץ אבקת צבע מאכל כתום (להשיג בחנויות מתמחות)

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הטראפלס: מניחים את המרציפן בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 4-3 דקות לריכוך.
      • 2. מביאים לרתיחה מחית משמש בסיר קטן על להבה בינונית. אם משתמשים בריבה, לא מרתיחים ומדלגים לשלב הבא.
      • 3. מוסיפים למרציפן מחית פרי או ריבה ולשים 3-2 דקות עד לאיחוד.
      • 4. מחממים חמאת קקאו בסיר קטן על להבה בינונית לטמפ’ של
      • 45-40 מעלות (קצת מעל חום שפתיים). מסירים מהכיריים ויוצקים לקערה עם המרציפן. לשים 3-2 דקות לתערובת חלקה. מעבירים למקרר ל-6 שעות.
      • 5. נוטלים כף מן התערובת ויוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ. אם לא מגישים מייד, מאחסנים במקרר בקופסה אטומה ובשכבות המופרדות זו מזו בנייר אפייה. נשמר עד 3 שבועות.
      • 6. מצפים לפני ההגשה: מערבלים אבקת סוכר וקורנפלור בבלנדר או במעבד מזון.
      • 7. מוסיפים כמה טיפות מים לצבע המאכל (המים צריכים לפתוח את הצבע אבל לא להפוך אותו לעיסה - המרקם האבקתי צריך להישמר), מערבבים ומוסיפים לתערובת הסוכר והקורנפלור. מערבלים עד שהסוכר נצבע כולו בכתום. מנפים במסננת כדי להימנע מיצירת גושים.
      • 8. מגלגלים את הטראפלס בסוכר הכתום. מניחים בכל פעם 5-4 טראפלס במסננת ומנערים בעדינות כדי להיפטר מעודפי סוכר.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -