מטבל טחינה יוגורט עם עגבניות מיובשות ובזיליקום
מטבל מרענן שכיף להגיש ליד לביבות מטוגנות. אפשר לשלוט במרקמו של המטבל: מדללים באמצעות יוגורט, או מסמיכים באמצעות טחינה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לקערת מטבל:
- 50 גרם עגבניות מיובשות
- 250 גרם מ"ל יוגורט, רצוי יוגורט עיזים
- 1/2 כפית מלח
- 1 שן שום כתושה
- 200 מ"ל טחינה גולמית
- חופן נדיב של עלי בזיליקום קצוצים דק
אופן ההכנה
- 1. פורסים את העגבניות המיובשות לפרוסות דקות ומשרים ב-100 מ"ל מים רותחים. מחכים שהמים יתקררו לפני המשך העבודה.
- 2. מערבבים בבלנדר, או באמצעות בלנדר מוט, את היוגורט, מי ההשריה המצוננים של העגבניות המיובשות, מלח, שום וטחינה.
- 3. מוסיפים את העגבניות המיובשות והבזיליקום הקצוץ ומערבבים היטב (לא בבלנדר). מגישים ליד לביבות מטוגנות.