פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת לימון בחושה עם שמנת מתוקה

      עוגה בחושה ועסיסית שמשלבת בתוכה טעמים לימוניים ומושלמת לקפה של סוף השבוע

      13 מדרגים / 2.97 כוכבים

      עוגת לימון (נמרוד סונדרס)
      עוגת לימון (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לעוגה בתבנית אינגליש קייק של 30 ס"מ:
      • 4 חלמונים
      • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
      • גרידת קליפה ומיץ מ-2 לימונים
      • 3 כפות שמן זית עדין
      • 3 כפות שמנת מתוקה
      • קורט מלח
      • 10 גרם אבקת אפייה
      • 200 גרם קמח
      • 4 חלבונים
      • 40 גרם סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. טורפים היטב את החלמונים ו-150 גרם סוכר במטרפה ידנית למשך 2-3 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
      • 2. מוסיפים לחלמונים את גרידת הלימונים והמיץ, שמן הזית, השמנת המתוקה וקורט מלח, ומערבבים.
      • 3. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה, ומוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
      • 4. מקציפים יחד את החלבונים ו-40 גרם הסוכר, ומקפלים לתערובת אחידה באופן הדרגתי ועדין.
      • 5. מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה, ואופים בחום של 180 מעלות למשך 30-40 דקות.
      • המלצה: אפשר להגיש לצד תותים וקצפת, ו/או עם תה ארל גריי חזק, עם מעט חלב.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -