שפונדרה מתובלת בצלייה ארוכה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5 מנות:
- 5 קילו (כולל העצם) שפונדרה יפה חתוכה על העצם לקוביות שאינן קטנות מ-3X2 ס"מ
- 6 גזרים קלופים וחתוכים גס
- 6 בצלים לבנים קלופים, חתוכים לרבעים ומחוברים בקצה
- 6 כרשות יפות, חתוכות למקטעים של 3 ס"מ
- כוס סויה תאילנדית (להשיג במכולות הסיניות. אפשר להשתמש גם בסויה רגילה מאיכות טובה)
- 6 כוסות מים
- לשקית התיבול:
- 6 פלפלי שאטה יבשים
- שורש ג'ינג'ר קלוף באורך 4 ס"מ
- שקית שורש גלנגל יבש (לא חובה. להשיג במכולות הסיניות)
- 2 כפות סוכר חום
- 8 גבעולי כוסברה
- כף כוכבי אניס
- כף זרעי כוסברה
- בד חיתול
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
- 2. מכניסים את חומרי התיבול לבלנדר או כותשים במכתש ועלי. מניחים את התערובת בחיתול בד וקושרים.
- 3. מכניסים את הירקות ואת שקית התיבול לתבנית גדולה ורחבה. בשכבה השנייה מניחים את הבשר. יוצקים את הסויה ואת המים.
- 4. אוטמים את התבנית היטב בנייר אלומיניום, ושולחים לתנור למשך 3 שעות לפחות.
- 5. מוציאים מהתנור ובודקים את הבשר. אם הוא רך למגע ונופל מהעצם, השפונדרה מוכנה. אם לאו, אוטמים שנית את התבנית ושולחים לתנור לעוד זמן מה, עד שהבשר מתרכך מאוד.