וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שפונדרה מתובלת בצלייה ארוכה

מתכון מאת: יונתן בורוביץ', מערכת וואלה

מדריך לבישול שפונדרה. אפיק גבאי
מדריך לבישול שפונדרה

מצרכים למתכון

  • ל-5 מנות:
  • 5 קילו (כולל העצם) שפונדרה יפה חתוכה על העצם לקוביות שאינן קטנות מ-3X2 ס"מ
  • 6 גזרים קלופים וחתוכים גס
  • 6 בצלים לבנים קלופים, חתוכים לרבעים ומחוברים בקצה
  • 6 כרשות יפות, חתוכות למקטעים של 3 ס"מ
  • כוס סויה תאילנדית (להשיג במכולות הסיניות. אפשר להשתמש גם בסויה רגילה מאיכות טובה)
  • 6 כוסות מים
  • לשקית התיבול:
  • 6 פלפלי שאטה יבשים
  • שורש ג'ינג'ר קלוף באורך 4 ס"מ
  • שקית שורש גלנגל יבש (לא חובה. להשיג במכולות הסיניות)
  • 2 כפות סוכר חום
  • 8 גבעולי כוסברה
  • כף כוכבי אניס
  • כף זרעי כוסברה
  • בד חיתול

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  • 2. מכניסים את חומרי התיבול לבלנדר או כותשים במכתש ועלי. מניחים את התערובת בחיתול בד וקושרים.
  • 3. מכניסים את הירקות ואת שקית התיבול לתבנית גדולה ורחבה. בשכבה השנייה מניחים את הבשר. יוצקים את הסויה ואת המים.
  • 4. אוטמים את התבנית היטב בנייר אלומיניום, ושולחים לתנור למשך 3 שעות לפחות.
  • 5. מוציאים מהתנור ובודקים את הבשר. אם הוא רך למגע ונופל מהעצם, השפונדרה מוכנה. אם לאו, אוטמים שנית את התבנית ושולחים לתנור לעוד זמן מה, עד שהבשר מתרכך מאוד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully