וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרקיז שוקולד עם דבש, קצפת ומנגו

מתכון מאת: שלום קדוש, מערכת וואלה

מרקיז שוקולד. בן יוסטר,
מרקיז שוקולד/בן יוסטר

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 200 גרם דבש
  • 200 גרם סוכר
  • 200 מ"ל מים
  • 800 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 ליטר שמנת מוקצפת
  • לקישוט:
  • 200 גרם שוקולד
  • 1 מנגו מרוסק, או כל פרי אחר
  • חומרים לתחתית:
  • 3 ביצים שלמות
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 200 גרם (1 כוס) קמח מצה
  • 2 כפות קקאו
  • 1 כף קמח תפוחי אדמה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הדבש, הסוכר והמים עד לרתיחה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים, עד שהתערובת חלקה.
  • 2. מקציפים את השמנת הקצפה קלה, ומוסיפים את תערובת השוקולד, עד לקבלת מסה חלקה.
  • 3. מעבירים לתבנית מרובעת, ומצננים במקרר כ-3 שעות.
  • 4. חותכים ל-6 מנות מרובעות, שוות בגודלן.
  • 5. מכינים את הקישוט: ממיסים 200 גרם שוקולד. מורחים את השוקולד על נייר אפייה או סיליקון, חותכים ל-6 מלבנים ומקררים.
  • 6. מכינים את התחתית: מקציפים את הביצים והסוכר לקצף יציב.
  • 7. מוסיפים לקצף את קמח המצה, הקקאו וקמח תפוחי האדמה. מערבבים היטב.
  • 8. יוצקים לתבנית מרובעת חד פעמית, ומכניסים לאפייה של 170 מעלות במשך 20 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
  • 9. אחרי שהתחתית מוכנה, יוצקים עליה את המרקיז.
  • 10. מניחים דף שוקולד על כל מרקיז, ומטפטפים סביב מעט רוטב מנגו מרוסק. אפשר לעטר עם פרחים אכילים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully