- 1. מכינים את הסלק הצלוי: מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הסלקים בתבנית. מפזרים עליהם את תערובת עשבי התיבול, מכסים בנייר כסף וצולים כשעתיים, או עד שמחדירים לסלק סכין, והיא יוצאת בצורה חלקה. מצננים מעט ומקלפים.
-
- 2. מכינים את התחמיץ לסלק: מערבבים את שמן הסויה, החומץ והסוכר, ומתבלים במלח ופלפל. מכסים את הסלקים בתחמיץ ומאחסנים במקרר ל-24 שעות לפחות (כדי שהסלק יספוג את הטעמים).
-
- מרכיבים את המנה:
- 1. מוציאים את הסלק מהתחמיץ. פורסים בעזרת סכין חדה או מנדולינה, ומסדרים יפה בצלחת. מתבלים במעט מלח ים ופלפל שחור.
-
- 2. מסדרים מעל את הרוקפור, מפזרים את האגוזים, מזלפים שמן זית ומפזרים את עלי המיקרו.