וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרפצ'ו סלק צלוי, גבינה כחולה ואגוזי ברזיל

מתכון מאת: יואב בלימן, מערכת וואלה

מטבח לילה. אפיק גבאי
מטבח לילה

מצרכים למתכון

  • למנה זוגית:
  • 3 סלקים בינוניים
  • צרור עשבי תיבול (מרווה, טימין, פטרוזיליה, נענע, בזיליקום, רוזמרין)
  • לתחמיץ:
  • 1/2 ליטר חומץ
  • 1/2 ליטר שמן סויה
  • 1 כף סוכר
  • מלח ים אטלנטי (אפשר גם מלח שולחן רגיל)
  • פלפל שחור גרוס
  • לקישוט:
  • 100 גרם גבינת רוקפור חתוכה למשולשים
  • 50 גרם אגוזי ברזיל קלויים וקצוצים גס
  • 2 כפות שמן זית
  • עלי מיקרו אפונה לקישוט (אפשר גם עלים אחרים)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הסלק הצלוי: מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הסלקים בתבנית. מפזרים עליהם את תערובת עשבי התיבול, מכסים בנייר כסף וצולים כשעתיים, או עד שמחדירים לסלק סכין, והיא יוצאת בצורה חלקה. מצננים מעט ומקלפים.
  • 2. מכינים את התחמיץ לסלק: מערבבים את שמן הסויה, החומץ והסוכר, ומתבלים במלח ופלפל. מכסים את הסלקים בתחמיץ ומאחסנים במקרר ל-24 שעות לפחות (כדי שהסלק יספוג את הטעמים).
  • מרכיבים את המנה:
  • 1. מוציאים את הסלק מהתחמיץ. פורסים בעזרת סכין חדה או מנדולינה, ומסדרים יפה בצלחת. מתבלים במעט מלח ים ופלפל שחור.
  • 2. מסדרים מעל את הרוקפור, מפזרים את האגוזים, מזלפים שמן זית ומפזרים את עלי המיקרו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully