- 1. מבשלים את החומוס במים בלי מלח עד שהוא מתרכך. מסננים.
-
- 2. בסיר גדול משחימים מעט את הירקות ללא שמן, וכשהם מתחילים להידבק, מוסיפים את החומוס והתבלינים. מערבבים, מבשלים עוד כ-5 דקות ומוסיפים את מרק העוף.
-
- 3. מבשלים על אש בינונית עד שהדלעת רכה אך לא סמרטוטית, ומכבים.
-
- הכנת הרוטב:
- 1. מטגנים את הרסק בשמן עם התבלינים.
-
- 2. מוסיפים את המים ומבשלים רבע שעה.
-
- הכנת הקציצות:
- 1. טוחנים יחד את הבצלים, החלה הרטובה והפטרוזיליה. מערבבים עם הבשר הטחון, הביצים והתבלינים. לשים היטב את כל התערובת ומאחדים אותה.
-
- 2. במחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון עמוק, ובמקביל צרים קציצות בגודל של כדור מטקות.
-
- 3. שופכים את הקמח לקערה, מגלגלים את הקציצות בקמח, ומטגנים.
-
- 4. מעבירים את הקציצות בעדינות לסיר עם הרוטב. מבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-40 דקות.
-
- מרכיבים את המנה:
- עורמים תלולית קוסקוס על צלחת עמוקה. יוצקים על התלולית מעט מהמרק. מניחים קציצות ברוטב על הקוסקוס, ומוסיפים כמה ירקות מהמרק.