וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קוסקוס עם קציצות של צחי בוקששתר

מתכון מאת: צחי בוקקשתר, מערכת וואלה

בשר טחון צחי.
בשר טחון צחי

מצרכים למתכון

  • חומרים ל- ל-8 עד 10 מנות:
  • לקוסקוס עצמו:
  • 1 קילו סולת, למי שיודע להכין בעצמו (ואם לא, תשאלו כל סבתא מגרבית) או לחילופין, שתי שקיות קוסקוס אינסטנט, שהוכן לפי ההוראות על האריזה.
  • חומרים למרק:
  • 2 קישואים חתוכים גס
  • 500 גרם דלעת מחולקת ל-8 פיסות
  • 4 בצלים
  • 4 גזרים
  • 2 ראשי סלרי מנוקים וחתוכים לרבעים
  • 1 לפת פרוסה
  • 250 גרם חומוס יבש, מושרה ללילה
  • 4 ליטר מרק עוף
  • 1/8 כפית כורכום
  • רוטב לקציצות:
  • חומרים לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן סויה
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית תבלין קציצות
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1 ליטר מים
  • קציצות לקוסקוס:
  • חומרים לכ-30 קציצות:
  • 1 ק"ג בשר טחון משובח
  • 2 בצלים קצוצים דק מאוד
  • 3 פרוסות חלה, רטובות
  • 3 ביצים
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • קורט קינמון (רק אם אוהבים)
  • 1 כוס קמח
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את החומוס במים בלי מלח עד שהוא מתרכך. מסננים.
  • 2. בסיר גדול משחימים מעט את הירקות ללא שמן, וכשהם מתחילים להידבק, מוסיפים את החומוס והתבלינים. מערבבים, מבשלים עוד כ-5 דקות ומוסיפים את מרק העוף.
  • 3. מבשלים על אש בינונית עד שהדלעת רכה אך לא סמרטוטית, ומכבים.
  • הכנת הרוטב:
  • 1. מטגנים את הרסק בשמן עם התבלינים.
  • 2. מוסיפים את המים ומבשלים רבע שעה.
  • הכנת הקציצות:
  • 1. טוחנים יחד את הבצלים, החלה הרטובה והפטרוזיליה. מערבבים עם הבשר הטחון, הביצים והתבלינים. לשים היטב את כל התערובת ומאחדים אותה.
  • 2. במחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון עמוק, ובמקביל צרים קציצות בגודל של כדור מטקות.
  • 3. שופכים את הקמח לקערה, מגלגלים את הקציצות בקמח, ומטגנים.
  • 4. מעבירים את הקציצות בעדינות לסיר עם הרוטב. מבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-40 דקות.
  • מרכיבים את המנה:
  • עורמים תלולית קוסקוס על צלחת עמוקה. יוצקים על התלולית מעט מהמרק. מניחים קציצות ברוטב על הקוסקוס, ומוסיפים כמה ירקות מהמרק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully