מתכונים חמים

ניוקי אורז

ניוקי איטלקי טיפוסי מורכב לרוב מתפוחי אדמה. אלא שלאביבית פריאל לא היו תפוחי אדמה, אז היא הכינה ניוקי מאורז. התוצאה? מופלאה. נסו בעצמכם.

מתכון מאת: אביבית פריאל, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(צילום הפקה ובימוי: prima films)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-5 מנות:
  • 200 גר' אורז בסמטי
  • 1 חלמון
  • 40 גר' קמח לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • לרוטב:
  • 100 גר' חמאה
  • חבילת פטריות שימאג'י
  • כפית שום כתוש
  • 5 אספרגוסים חתוכים לרצועות לאורך
  • מלח, פלפל
  • כוס ציר ירקות
  • להגשה:
  • שבבי פרמזן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את האורז במים מומלחים למשך 12 דק', מסננים.
  • 2. טוחנים את האורז המבושל ומוסיפים חלמון, קמח ומלח.
  • 3. מעבירים למשטח מקומח ומגלגלים "נקניק" בצק בעובי 1.5 ס"מ. קורצים כופתאות באורך 2 ס"מ.
  • 4. מכינים את הרוטב: במחבת מחממים את החמאה על אש נמוכה, מוסיפים את הפטריות והשום ומאדים.
  • 5. מוסיפים ציר ירקות ומצמצמים. מתבלים ומוסיפים את האספרגוס.
  • 6. במקביל מבשלים את הניוקי במים רותחים ומומלחים עד שהם צפים.
  • 7. מוציאים מהמים ומוסיפים למחבת עם הרוטב, מערבבים ומגישים עם שבבי פרמזן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully