שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

ניוקי אורז

ניוקי איטלקי טיפוסי מורכב לרוב מתפוחי אדמה. אלא שלאביבית פריאל לא היו תפוחי אדמה, אז היא הכינה ניוקי מאורז. התוצאה? מופלאה. נסו בעצמכם.

מתכון מאת: אביבית פריאל, מערכת וואלה

צילום הפקה ובימוי: prima films

מצרכים למתכון

  • ל-5 מנות:
  • 200 גר' אורז בסמטי
  • 1 חלמון
  • 40 גר' קמח לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • לרוטב:
  • 100 גר' חמאה
  • חבילת פטריות שימאג'י
  • כפית שום כתוש
  • 5 אספרגוסים חתוכים לרצועות לאורך
  • מלח, פלפל
  • כוס ציר ירקות
  • להגשה:
  • שבבי פרמזן

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את האורז במים מומלחים למשך 12 דק', מסננים.
  • 2. טוחנים את האורז המבושל ומוסיפים חלמון, קמח ומלח.
  • 3. מעבירים למשטח מקומח ומגלגלים "נקניק" בצק בעובי 1.5 ס"מ. קורצים כופתאות באורך 2 ס"מ.
  • 4. מכינים את הרוטב: במחבת מחממים את החמאה על אש נמוכה, מוסיפים את הפטריות והשום ומאדים.
  • 5. מוסיפים ציר ירקות ומצמצמים. מתבלים ומוסיפים את האספרגוס.
  • 6. במקביל מבשלים את הניוקי במים רותחים ומומלחים עד שהם צפים.
  • 7. מוציאים מהמים ומוסיפים למחבת עם הרוטב, מערבבים ומגישים עם שבבי פרמזן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully