ניוקי אורז
ניוקי איטלקי טיפוסי מורכב לרוב מתפוחי אדמה. אלא שלאביבית פריאל לא היו תפוחי אדמה, אז היא הכינה ניוקי מאורז. התוצאה? מופלאה. נסו בעצמכם.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5 מנות:
- 200 גר' אורז בסמטי
- 1 חלמון
- 40 גר' קמח לבן
- 1/2 כפית מלח
- לרוטב:
- 100 גר' חמאה
- חבילת פטריות שימאג'י
- כפית שום כתוש
- 5 אספרגוסים חתוכים לרצועות לאורך
- מלח, פלפל
- כוס ציר ירקות
- להגשה:
- שבבי פרמזן
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את האורז במים מומלחים למשך 12 דק', מסננים.
- 2. טוחנים את האורז המבושל ומוסיפים חלמון, קמח ומלח.
- 3. מעבירים למשטח מקומח ומגלגלים "נקניק" בצק בעובי 1.5 ס"מ. קורצים כופתאות באורך 2 ס"מ.
- 4. מכינים את הרוטב: במחבת מחממים את החמאה על אש נמוכה, מוסיפים את הפטריות והשום ומאדים.
- 5. מוסיפים ציר ירקות ומצמצמים. מתבלים ומוסיפים את האספרגוס.
- 6. במקביל מבשלים את הניוקי במים רותחים ומומלחים עד שהם צפים.
- 7. מוציאים מהמים ומוסיפים למחבת עם הרוטב, מערבבים ומגישים עם שבבי פרמזן.