מרק סרפדים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 600 גרם סרפדים
- 1/2 1 ליטר ציר ירקות קר
- כוס שקדים מולבנים
- כפית קורנית טרייה קצוצה
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את הסרפדים, חולטים בכמות קטנה של מים, מסננים וקוצצים. יש לשמור את מי החליטה.
- 2. מערבבים את השקדים, הסירפדים ו-2 כוסות מהציר. טוחנים היטב.
- 3. מרתיחים את יתר הציר, מוסיפים את תערובת הסרפדים ואת מי החליטה, ובוחשים היטב.
- 4. ממליחים לפי הטעם ומתבלים בקורנית הקצוצה ובמיץ הלימון. מכבים ומגישים חם.