וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שייטל צרוב עם אספרגוס ברוטב יין אדום

מתכון מאת: .

מתכוני אספרגוס בבויה. אפיק גבאי
מתכוני אספרגוס בבויה

מצרכים למתכון

  • 150 גרם שייטל טרי ונקי
  • מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 אספרגוסים לבנים או ירוקים, עבים וקלופים
  • מלח אטלנטי
  • 2 כפות שמן זית
  • לרוטב:
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים
  • חצי כוס יין אדום יבש
  • כוס ציר בקר
  • כף שמן זית
  • כפית סוכר חום
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הרוטב: מאדים את בצלי השאלוט בשמן זית כ-2 דקות, עד שהבצל שקוף אך לא זהוב.
  • 2. מוסיפים את היין וציר הבקר, המלח, הפלפל והסוכר. מצמצמים על אש נמוכה, עד שמתקבל רוטב סמיך.
  • 3. להכנת האספרגוס: קולפים את החלק התחתון של הבעולים. חולטים את הגבעולים במים רותחים עם מעט מלח כ-2 דקות. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול, ומייבשים היטב.
  • 4. במחבת ברזל כבדה מחממים מעט שמן זית, וצורבים את האספרגוס משני צדדיו, עד שהוא הופך זהוב מעט. זורם עליו מלח אטלנטי.
  • 5. להכנת השייטל: מחממים מעט שמן זית במחבת ברזל כבדה. מתבלים את הבשר במלח אטלנטי ופלפל גרוס, וצורבים בצד אחד כ-3 דקות.
  • 6. מרכיבים את המנה: מסדרים את האספרגוס בצלחת הגשה, ומעליהם את השייטל. יוצקים מעט רוטב יין אדום על הבשר. אפשר לקשט במעט עירית קצוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully