פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שייטל צרוב עם אספרגוס ברוטב יין אדום

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מתכוני אספרגוס בבויה (אפיק גבאי)
      מתכוני אספרגוס בבויה (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • 150 גרם שייטל טרי ונקי
      • מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס
      • 2 כפות שמן זית
      • 5 אספרגוסים לבנים או ירוקים, עבים וקלופים
      • מלח אטלנטי
      • 2 כפות שמן זית
      • לרוטב:
      • 2 בצלי שאלוט קצוצים
      • חצי כוס יין אדום יבש
      • כוס ציר בקר
      • כף שמן זית
      • כפית סוכר חום
      • מלח, פלפל שחור גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. להכנת הרוטב: מאדים את בצלי השאלוט בשמן זית כ-2 דקות, עד שהבצל שקוף אך לא זהוב.
      • 2. מוסיפים את היין וציר הבקר, המלח, הפלפל והסוכר. מצמצמים על אש נמוכה, עד שמתקבל רוטב סמיך.
      • 3. להכנת האספרגוס: קולפים את החלק התחתון של הבעולים. חולטים את הגבעולים במים רותחים עם מעט מלח כ-2 דקות. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול, ומייבשים היטב.
      • 4. במחבת ברזל כבדה מחממים מעט שמן זית, וצורבים את האספרגוס משני צדדיו, עד שהוא הופך זהוב מעט. זורם עליו מלח אטלנטי.
      • 5. להכנת השייטל: מחממים מעט שמן זית במחבת ברזל כבדה. מתבלים את הבשר במלח אטלנטי ופלפל גרוס, וצורבים בצד אחד כ-3 דקות.
      • 6. מרכיבים את המנה: מסדרים את האספרגוס בצלחת הגשה, ומעליהם את השייטל. יוצקים מעט רוטב יין אדום על הבשר. אפשר לקשט במעט עירית קצוצה.

      מתכונים נוספים

      שייטל צרוב עם אספרגוס ברוטב יין אדום
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -