וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה בקר על מצע אספרגוס

אי אפשר לטעות בכל הנוגע לטעם של פילה - הוא כבד, הוא נימוח, והוא בשרני מאוד. האספרגוס במנה הזו מסייע להקליל מעט את האווירה, וגם מוסיף קצת צבע לצלחת.

מתכון מאת: מערכת וואלה

פילה בקר עם קונפי שום ואספרגוס.
פילה בקר עם קונפי שום ואספרגוס

מצרכים למתכון

  • חומרים לשתי מנות:
  • 2 נתחי פילה (כל נתח 200 גרם)
  • 10 גבעולי אספרגוס
  • 3 בצלים גדולים
  • חצי כוס ציר בקר
  • 15 שיני שום
  • כוס חלב
  • חמאה
  • שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. צורבים את נתחי הפילה על מחבת למשך 3-4 דקות מכל צד עם כף שמן זית. ממליחים, מפלפלים ומניחים בצד.
  • 2. על מחבת טפלון מקפיצים את האספרגוס עם כף שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם למשך דקה ומניחים בצד.
  • 3. את הבצלים חותכים לקוביות קטנות ומטגנים בסיר עם חמאה על אש קטנה עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים חצי כוס ציר בקר וממשיכים לבשל למשך 30-40 דקות עד להשחמה של הבצל ואידוי הנוזלים. מתבלים במעט פלפל ומלח וטוחנים את הבצל.
  • 4. לקונפי שום- מבשלים את שיני השום עם כוס חלב עד לאידוי מלא של החלב וריכוך מלא של השום. טוחנים, ממליחים ומפלפלים.
  • 5. מסדרים 5 גבעולי אספרגוס בכל צלחת הגשה, מעל מניחים את נתח הפילה. יוצרים כדור שטוח מעט של בצל קונפי ומניחים מעל. סביב מקשטים עם נקודות שום קונפי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully