וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה בקר על מצע אספרגוס

אי אפשר לטעות בכל הנוגע לטעם של פילה - הוא כבד, הוא נימוח, והוא בשרני מאוד. האספרגוס במנה הזו מסייע להקליל מעט את האווירה, וגם מוסיף קצת צבע לצלחת.

מתכון מאת: מערכת וואלה

פילה בקר עם קונפי שום ואספרגוס.
פילה בקר עם קונפי שום ואספרגוס

מצרכים למתכון

  • חומרים לשתי מנות:
  • 2 נתחי פילה (כל נתח 200 גרם)
  • 10 גבעולי אספרגוס
  • 3 בצלים גדולים
  • חצי כוס ציר בקר
  • 15 שיני שום
  • כוס חלב
  • חמאה
  • שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. צורבים את נתחי הפילה על מחבת למשך 3-4 דקות מכל צד עם כף שמן זית. ממליחים, מפלפלים ומניחים בצד.
  • 2. על מחבת טפלון מקפיצים את האספרגוס עם כף שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם למשך דקה ומניחים בצד.
  • 3. את הבצלים חותכים לקוביות קטנות ומטגנים בסיר עם חמאה על אש קטנה עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים חצי כוס ציר בקר וממשיכים לבשל למשך 30-40 דקות עד להשחמה של הבצל ואידוי הנוזלים. מתבלים במעט פלפל ומלח וטוחנים את הבצל.
  • 4. לקונפי שום- מבשלים את שיני השום עם כוס חלב עד לאידוי מלא של החלב וריכוך מלא של השום. טוחנים, ממליחים ומפלפלים.
  • 5. מסדרים 5 גבעולי אספרגוס בכל צלחת הגשה, מעל מניחים את נתח הפילה. יוצרים כדור שטוח מעט של בצל קונפי ומניחים מעל. סביב מקשטים עם נקודות שום קונפי.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully