וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה פרא על עצם

מתכון מאת: גיורא אשכנזי, מערכת וואלה

ארוחת הברברים ב-NG.
ארוחת הברברים ב-NG

מצרכים למתכון

  • 4.5 ק"ג פילה פרא על העצם - לא מעובד ולא נקי, כולל כל השומן והגידים
  • 2 קילו כרישה
  • 3 שקיות צנוניות
  • 50 גרם חמאה לצלייה
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית דבש
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מורחים על כל נתח מעט חמאה, מניחים את הבשר על מחבת פסים לוהטת, או על גריל, וצולים עד דרגת רייר, כשהבשר עדיין רך בלחיצה.
  • 2. מעבירים את הבשר לתבנית, מכסים, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 45 דקות, עד לדרגת עשייה מדיום רייר.
  • 3. חוצים את הכרישה לאורכה, מברישים במעט שמן זית, מפזרים מלח אטלנטי וצורבים על מחבת פסים או על גריל, עד השחמה וריכוך קל.
  • 4. מערבבים את הצנוניות עם 2 כפות שמן זית, כף חומץ בלסמי, כפית דבש, מלח ופלפל, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים 5-6 דקות כשהצנוניות לא מכוסות.
  • 5. בהגשה: מניחים את נתח הבשר על פלטת עץ, ומסדרים מסביב את הכרישה והצנוניות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully