עוגת פרג
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 תבניות אינגליש קייק:
- 200 גרם (כוס) סוכר חום
- 200 גרם (כוס) סוכר לבן
- 60 גרם חמאה
- 3 ביצים (170 גרם)
- 40 גרם שמן
- 30 גרם (2 כפות) דבש
- 6 גרם (1 כפית ) אבקת אפייה
- 200 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
- 185 גרם שמנת חמוצה
- 150 גרם פרג
- 25 מ"ל ליקר אמרטו
אופן ההכנה
- 1. מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את שני סוגי הסוכר והחמאה. מוסיפים בהדרגה את הביצים, תוך כדי הקצפה.
- 2. במהירות איטית מוסיפים גם את השמן, הליקר, הדבש והשמנת החמוצה.
- 3. מקפלים ידנית אל הבלילה את הקמח עם אבקת האפייה והפרג.
- 4. יוצקים לתבנית אינגליש קייק.
- 5. מחממים תנור ל-145 מעלות ואופים למשך 40 דקות.