פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      עוגת קוגלהוף תפוחים

      6 מדרגים / 3.4 כוכבים

      צילום: דייב שחר בימוי: בת גולן עריכה: אמיר קוטיגרו

      מצרכים

      • לתבנית קוגלהוף בקוטר 24-22 ס"מ:
      • 1 כוס (160 גרם) תערובת קנויה לעוגת וניל ללא גלוטן (להשיג בחנויות אפיה)
      • 1 כוס (120 גרם) קמח קונדיטור (תחליף קמח נטול גלוטן להשיג בחנויות אפיה)
      • 1 כפית אבקת אפייה
      • 1/2 אבקת כפית סודה לשתייה
      • 150 מ"ל (2/3 כוס) שמן קנולה
      • 1 כוס (200 גרם) סוכר
      • 4 ביצים
      • 1 כפית תמצית וניל טהור
      • 1/4 כוס (70 גרם) סילאן טבעי או 80 גרם דבש
      • 2 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית, קלופים ומגוררים על פומפייה
      • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
      • 1/4 כפית מלח
      • אבקת סוכר לקישוט
      • לשימון:
      • תרסיס שמן קנולה

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). משמנים את התבנית בתרסיס שמן.
      • 2. מכינים את הבצק: בקערה גדולה, מערבבים את הקמחים, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
      • 3. בקערה אחרת מערבבים את השמן והסוכר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומערבבים היטב עד שכל ביצה נטמעת. מוסיפים את תמצית הווניל, הדבש או הסילאן והמים, עד לקבלת תערובת אחידה.
      • 4. מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערה עם תערובת הקמחים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, ללא גושים. מוסיפים את התפוחים המגוררים ומערבבים.
      • 5. יוצקים את התערובת לתבנית קוגלהוף. אופים בתנור החם כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
      • 6. מוציאים ומצננים 5 דקות בחוץ. הופכים את העוגה על צלחת הגשה. רק כשהעוגה קרה לחלוטין בוזקים עליה את אבקת הסוכר.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -