וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת קוגלהוף תפוחים

מתכון מאת: עינת מזור, מערכת וואלה

צילום: דייב שחר בימוי: בת גולן עריכה: אמיר קוטיגרו

מצרכים למתכון

  • לתבנית קוגלהוף בקוטר 24-22 ס"מ:
  • 1 כוס (160 גרם) תערובת קנויה לעוגת וניל ללא גלוטן (להשיג בחנויות אפיה)
  • 1 כוס (120 גרם) קמח קונדיטור (תחליף קמח נטול גלוטן להשיג בחנויות אפיה)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 אבקת כפית סודה לשתייה
  • 150 מ"ל (2/3 כוס) שמן קנולה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל טהור
  • 1/4 כוס (70 גרם) סילאן טבעי או 80 גרם דבש
  • 2 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית, קלופים ומגוררים על פומפייה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • 1/4 כפית מלח
  • אבקת סוכר לקישוט
  • לשימון:
  • תרסיס שמן קנולה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). משמנים את התבנית בתרסיס שמן.
  • 2. מכינים את הבצק: בקערה גדולה, מערבבים את הקמחים, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  • 3. בקערה אחרת מערבבים את השמן והסוכר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומערבבים היטב עד שכל ביצה נטמעת. מוסיפים את תמצית הווניל, הדבש או הסילאן והמים, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4. מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערה עם תערובת הקמחים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, ללא גושים. מוסיפים את התפוחים המגוררים ומערבבים.
  • 5. יוצקים את התערובת לתבנית קוגלהוף. אופים בתנור החם כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  • 6. מוציאים ומצננים 5 דקות בחוץ. הופכים את העוגה על צלחת הגשה. רק כשהעוגה קרה לחלוטין בוזקים עליה את אבקת הסוכר.
  • מתכון לעוגת קוגלהוף תפוחים ללא גלוטן

  • עוגת תפוחים בלי עוגה

  • עוגת דבש ללא גלוטן

  • לביבות תפוחי עץ וקינמון

  • טארט משמשים

  • פרוזן ביתי בטעמים

  • בסבוסה עם קומפוט

  • מאפינס אפרסקים ופירורים

  • ארטיק מנגו יוגורט

  • עוגות סולת ודבש אישיות

  • בצק עלים עם קרם מסקרפונה ופירות

  • פאי תפוחים ומרנג

  • עוגת פנקייקים עם קרם וניל וסוכריות צבעוניות

  • פודינג צ'יה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully