- 1. מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). משמנים את התבנית בתרסיס שמן.
-
- 2. מכינים את הבצק: בקערה גדולה, מערבבים את הקמחים, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
-
- 3. בקערה אחרת מערבבים את השמן והסוכר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומערבבים היטב עד שכל ביצה נטמעת. מוסיפים את תמצית הווניל, הדבש או הסילאן והמים, עד לקבלת תערובת אחידה.
-
- 4. מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערה עם תערובת הקמחים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, ללא גושים. מוסיפים את התפוחים המגוררים ומערבבים.
-
- 5. יוצקים את התערובת לתבנית קוגלהוף. אופים בתנור החם כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
-
- 6. מוציאים ומצננים 5 דקות בחוץ. הופכים את העוגה על צלחת הגשה. רק כשהעוגה קרה לחלוטין בוזקים עליה את אבקת הסוכר.