וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגה בחושה של ריבת חלב וקוקוס

מתכון מאת: ערן שוורצברד, מערכת וואלה!

עוגת ריבת חלב וקוקוס. נמרוד סונדרס
עוגת ריבת חלב וקוקוס

מצרכים למתכון

  • לתבנית אינגליש קייק:
  • 135 גרם (1/2 כוס + כף) סוכר חום
  • 90 גרם חמאה רכה או מומסת קלות
  • 3 ביצים (150 גרם) בגודל מדיום
  • 35 מ"ל (2 כפות + כפית) רום
  • 85 גרם (3/4 גביע, או 6 כפות) שמנת חמוצה
  • 120 גרם (3/4 כוס) קמח תמי ללא גלוטן
  • 35 גרם (2 כפות) קמח תירס טחון דק
  • 4 גרם (כפית גדושה) אבקת אפייה
  • 55 גרם קוקוס טחון
  • 180 גרם ריבת חלב, מומסת קלות אך לא חמה
  • חופן קוקוס לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-160מעלות. מקציפים את הביצים והסוכר לקצף תפוח.
  • 2. מפסיקים את הפעולה בקערת המיקסר ומוסיפים באופן ידני ידנית את החמאה המומסת, בתנועות קיפול.
  • 3. מערבבים היטב את ריבת החלב יחד עם השמנת החמוצה והרום.
  • 4. בעזרת מרית מקפלים בעדינות את תערובת ריבת החלב, השמנת והרום לתוך קצף הביצים.
  • 5. מערבבים יחד קמחים, אבקת אפייה וקוקוס, ובוחשים פנימה, לתוך המסה, בתנועות קיפול עדינות.
  • 6. משמנים את התבנית בחמאה רכה. מפזרים על התבנית קוקוס בנדיבות, עד שכל פנים התבנית מצופה ומכוסה בקוקוס. יוצקים את המסה לתבנית.
  • 7. אופים ב-160 מעלות, כ-40 עד 50 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully